Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ο (χαμένος) χρόνος είναι (ακριβότερο) χρήμα …

Δημοσιεύθηκε από mitsosms στο Μαρτίου 23, 2010


Πάντως, για να παραδεχόμαστε και του στραβού το δίκιο, ήδη απ’ τον Γενάρη του 2010 ο κ. Παπανδρέου δήλωνε κατηγορηματικά ότι «κάθε σκέψη για το ΔΝΤ είναι αδιανόητη». Ευτυχώς που δεν είπε «ανόητη», διότι τώρα θα είχαμε άλλο πηλήκιον στο πηλίκον…

Είμαι πλέον βέβαιος ότι όλον αυτόν τον καιρό όταν ο Γιώργαρος ομιλούσε για ΔΝΤ εννοούσε το Διεθνές Τουρνουά Κρίκετ.

(θα μου πείτε ότι ΔΝΤ και ΔΤΚ δεν είναι ακριβώς το ίδιο! Μεγάλο το δίκιο σας, αλλά με κάτι τέτοιες μπλόφες έχουμε πάρει απ’ τη Μέρκελ όλους τους άσσους στο μανίκι μας)…

Ωπ-ωπ, διαπιστώσεις! γράφει χθες στα «ΝΕΑ» ο κ. Πρετεντέρης:…
«Η Ιστορία θα αναζητήσει κάποτε, για να φορτώσει με ευθύνες, τον λαμπρό εγκέφαλο που έμπλεξε στην υπόθεση το ΔΝΤ είτε επειδή το θεωρούσε σωστό είτε επειδή πίστευε ότι θα το χρησιμοποιούσε ως μπλόφα».

Ποιον «λαμπρόν εγκέφαλο» να εννοεί άραγε ο αρθρογράφος δεν γνωρίζω, αλλά για την μπλόφα αποφαίνεται το χθεσινό επίσης «Εθνος»: «Υπάρχουν τριών ειδών μπλόφες: Οι μπλόφες που σου βγαίνουν και κερδίζεις πολλά -ή τα πάντα. Οι μπλόφες που δεν σου βγαίνουν και χάνεις πολλά. Και υπάρχουν και οι μπλόφες που δεν σου βγαίνουν, και χάνεις τα πάντα, οπότε το μόνο που σου μένει είναι να… πηδήξεις απ’ το παράθυρο. Η μπλόφα για την προσφυγή στο ΔΝΤ φαίνεται -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ότι συγκαταλέγεται στην τελευταία κατηγορία…».

Πω-πω, αγριάδες! (-θα έλεγα, αν δεν με προλάβαινε ο κ. Βενιζέλος λέγων κι αυτός χθες): «Η συζήτηση για το ΔΝΤ υπονομεύει τη συνολική προσπάθεια της χώρας».

του Στάθη στο Ναυτίλο