Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ ο Αντώνης Σαμαράς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010, 15:58


«Επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς την ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββατοκύριακου», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως «η εξωευρωπαϊκή βοήθεια θα είναι κακός οιωνός για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά».

«Αν δεν σωθούμε μόνοι μας, δεν μπορεί να μας σώσει κανένας. Κι αν πάρουμε απόφαση να σωθούμε μόνοι μας, τότε και η Ευρώπη ευκολότερα θα μας βοηθήσει και οι αγορές θα μας στηρίξουν και βοήθεια από το ΔΝΤ δεν θα χρειαστούμε», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και προσθέτει ότι η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγνώμη γιατί δεν ήταν πιο αποφασιστική όταν μπορούσε, «αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του».

Επανέλαβε την θέση της ΝΔ ότι η εξεταστική επιτροπή θα κάνει κακό στη χώρα και την αξιοπιστία της, ενώ σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σημείωσε: «Η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς της», καθώς «στα χαρτιά έχει κόψει 4% του ελλείμματος με το ΠΣΑ κι άλλα 2% του ελλείμματος με τα προχθεσινά μέτρα, φιλοδοξώντας να πετύχει μείωση του ελλείμματος, όχι κατά 6%, αλλά κατά 4%».

Επισημαίνει, τέλος, ο κ. Σαμαράς ότι ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής είναι μεγάλος, «διότι υπάρχουν έκδηλες αδικίες, χονδροειδείς αδικίες, και αυτές θα προκαλέσουν δικαιολογημένη οργή».
ΠΗΓΗ: zougla.gr