Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Έκρηξη στα Κάτω Πατήσια με έναν νεκρό

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο απολογισμός από έκρηξη που σημειώθηκε επί της οδού Ιακωβάτων στα Πατήσια. Ο νεκρός, ο οποίος στην κυριολεξία διαμελίστηκε από την έκρηξη, όπως αναφέρουν πηγές ασφαλείας, μετέφερε βόμβα, η οποία εξερράγη κατά τη μεταφορά της έξω από το κτήριο της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, στη συμβολή της Ιακωβάτων με τη λεωφόρο Ιωνίας, ακριβώς πάνω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ και την οδό Αχαρνών στο ύψος των Κάτω Πατησίων.

Το άτομο που τραυματίστηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι ένα ανήλικο κορίτσι, διερχόμενο από την περιοχή μαζί με τη μητέρα του, το οποίο ήδη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το αραβικής καταγωγής κορίτσι έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Η πληροφορία αυτή δημιουργεί ερωτηματικά ως προς το αν ο άνθρωπος που σκοτώθηκε ήταν κάποιος που περνούσε από την περιοχή ή το άτομο που μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σε περίπτωση που το πρώτο σενάριο αληθεύει, τότε θα έχουμε να κάνουμε με τυφλή τρομοκρατική ενέργεια, για την οποία δεν υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ούτως ώστε να αποκλειστεί η περιοχή.

Από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, προκλήθηκαν υλικές ζημιές, κυρίως θραύση σε τζάμια παρακείμενων κτηρίων.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται ήδη στην περιοχή, όπως και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό της περιοχής σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων.

Η είδηση από το MEGA