Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Γιατί να μην μπορώ να ξεχάσω ;;;

Ακολουθεί απόσπασμα με τοποθετήσεις του κ. Παπανδρέου από το:


Απομαγνητοφωνημένο κείμενο (τηλεοπτικός διάλογος)


Κώστα Καραμανλή
πρωθυπουργού - πρόεδρου της ΝΔ


Γιώργου Παπανδρέου
πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ (22/9/09)

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Το δίλημμα είναι πολύ ξεκάθαρο: ή θα έχουμε μία κυβέρνηση σε λίγες μέρες, η οποία θα συνεχίσει να σπαταλά το χρήμα του Ελληνικού λαού, με πελατειακές εξυπηρετήσεις, οι οποίες βεβαίως αυτά τα έξι χρόνια απέτυχαν να ανορθώσουν την οικονομία μας, ή θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα νοικοκυρέψει τον τόπο, μια κυβέρνηση η οποία θα φτιάξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, μια κυβέρνηση η οποία θα δώσει ανάσα στην αγορά, για να δούμε ξανά ανάπτυξη.
Το δίλημμα είναι ή, απ' τη μια μεριά, θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα παγώσει και θα γονατίσει τη μέση ελληνική οικογένεια, με τα μέτρα τα οποία προτείνει, ή μια κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να δώσει ξανά ελπίδα και οικονομική ευμάρεια για τον τόπο.

Αυτά θα τα βρούμε, εκεί όπου δεν μπορέσατε εσείς, γιατί δεν είχατε τη βούληση να τα βρείτε: στους ανείσπρακτους φόρους, που είναι 31 δις, κάποια από αυτά θα μπορέσουμε να πιάσουμε. ....
Εμείς μιλάμε με πολύ συγκεκριμένα νούμερα. Έχουμε σχέδιο, το κατέθεσα το σχέδιο στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Σχέδιο που μας δεσμεύει, 100 ημερών, για να ξαναξεκινήσει η οικονομία. Διότι αν δεν ξαναξεκινήσει η οικονομία κ. Καραμανλή, δεν θα μπορέσουμε, ούτε φόρους να εισπράξουμε, ούτε να έχουμε έσοδα.

Και αυτό δεν είναι δικό μου εφεύρημα. Είναι ακριβώς αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, 3,5% θεωρείται ότι έχει ανεβεί το ΑΕΠ με την τόνωση της αγοράς. Και βεβαίως, και στην Αμερική, και στην Κίνα, το ίδιο έχουν κάνει, με τις δικές τους πολιτικές.
Εσείς μιλάτε για πάγωμα. Για πάγωμα των μισθών, για πάγωμα των συντάξεων. Και θα βγάλετε πόσα από αυτά; 500 εκατομμύρια. Δεν μπορείτε αυτά να τα βρείτε από τους ανείσπρακτους φόρους, που δεν θέλετε να πιάσετε; Ή από τη φορολογία που έχετε μοιράσει κομματικά σε φέουδα στις διάφορες εφορίες; Ή από τη φορολόγηση του πλούτου, που έχετε κάνει χαριστικές πράξεις και ζητάτε από τον Έλληνα, από τη μέση οικογένεια να πληρώσει αυτή σας την πολιτική;
Εμείς έχουμε μιλήσει για τόνωση της αγοράς, με ρευστότητα στην αγορά, με βοήθεια στους ανέργους, με ουσιαστική στήριξη των δανειοληπτών, με προγράμματα επένδυσης στις δημόσιες επενδύσεις, που εσείς έχετε μειώσει και δεν έχετε αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ. Και βεβαίως, μιλάμε και για μια ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος, με αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό και, παράλληλα, με άλλα μέτρα, τα οποία θα βοηθήσουν στην αναθέρμανση της οικονομίας, για να προχωρήσουμε μπροστά.
Αλλά που θέλει όμως μια κυβέρνηση με βούληση, μια κυβέρνηση με τη δύναμη να κάνει αυτές τις αλλαγές, μια κυβέρνηση που θέλει να τονώσει την αγορά άμεσα, στις εκατό πρώτες μέρες, με σχέδιο, με τρία δισεκατομμύρια, τα οποία μπορούμε να βρούμε, είτε από τους ανείσπρακτους φόρους, είτε από την φοροδιαφυγή, γιατί έχουμε την βούληση αυτά να τα αντιμετωπίσουμε, τα οποία όμως θα είναι και η βάση, για να μπορέσουμε να πάμε σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Να δώσουμε ελπίδα στη χώρα μας, ελπίδα στην οικονομία μας, ελπίδα στους πολίτες μας.