Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σαμαράς: κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση

Από Factorx Δευτ. 29 Μαρ 2010, 17:09 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε πως στη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος υπό τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκαν στις Βρυξέλλες και στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, εστιάζοντας την προσοχή στα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τους μηχανισμούς άμυνας της ευρωζώνης απέναντι στους κερδοσκόπους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς είπε επί λέξη: «Ποιό είναι αυτό το έσχατο σημείο που μας έθεσε η καγκελάριος Μέρκελ; Δηλαδή από πότε θα αρχίσει να ενεργοποιείται αυτός ο μηχανισμός που συνδυάζει ΕΕ και ΔΝΤ; Αν το επιτόκιο είναι 6%, αν είναι 8%; Και δεύτερον ποια είναι η διαδικασία με την οποία θα τίθεται σε λειτουργία αυτός ο μηχανισμός και θα φτάνει στο αναμενόμενο αποτέλεσμα, στην παροχή οικονομικής στήριξης δια δανείων που θα συνάπτονται σε διμερές επίπεδο; Πως θα γίνεται αυτό; Θα περνάει από το Εurogroup; Θα εγκρίνεται και από τα κοινοβούλια της κάθε χώρας;».

Στη συνέχεια ανέφερε πως ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι “ο πρωθυπουργός επιχείρησε μια πολιτική μπλόφα. Κάνοντας επίκληση, στις δηλώσεις που έκανε πριν τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, της απειλής της προσφυγής στο ΔΝΤ, το αποτέλεσμα ήταν αυτή η επίκληση περί ΔΝΤ να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ. Και αυτή τη στιγμή με την απόφαση της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών σε ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πλαίσιο μπαίνει εξωευρωπαϊκός παράγοντας όπως είναι το ΔΝΤ“.

“Μια δεύτερη ανάγνωση δείχνει πως τελικά αν λειτουργήσει αυτό το σχέδιο – αχρείαστο να είναι – αυτή η λύση θα μας πάει στο ΔΝΤ“, συνέχισε και ανέφερε πως όπου εφαρμόστηκε η συνταγή του ΔΝΤ αποτέλεσμα ήταν η οικονομία να βυθιστεί σε ύφεση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού σ’ αυτή την κρίσιμη φάση που περνούμε.

Αναφερόμενος τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος στη χθεσινή έκρηξη, αφού εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου, τόνισε: «Οι συμβολισμοί κι οι μοιραίες συμπτώσεις ξεπερνούν τα όρια του τραγικού», «το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας προσλαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις».

Ζήτησε επίσης την άμεση λήψη μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ”δεν πάει άλλο“.