Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Αφύλακτες πολιτείες

Κατηγορία Blogosfaira

Ημερομηνία ανάρτησης: 30 Μαρτίου 2010.

ΤΥΦΛΑ τρομοκρατικά χτυπήματα, ασύλληπτοι βομβιστές, εγκλήματα βίας χωρίς προηγούμενο στις γειτονιές των μεγάλων πόλεων. Και όμως, το ΠΑΣΟΚ, κερδίζοντας τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, είχε μετονομάσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε Προστασίας του Πολίτη, θέλοντας να καταδείξει τη σημασία που έδινε στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, η αποτυχία της κυβέρνησης στο μέτωπο της δημόσιας ασφάλειας είναι ολοκληρωτική. Παρά τις καυχησιολογίες και τους βερμπαλισμούς του νέου υπουργού, η καθημερινή εγκληματικότητα καλπάζει, ενώ τα παρακλάδια των τρομοκρατικών οργανώσεων χτυπούν διαρκώς, με τελευταία θύματα την άτυχη οικογένεια των Αφγανών μεταναστών.

ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ έχουν γίνει ρουτίνα, οι βανδαλισμοί στα γήπεδα συνοδεύουν κάθε Κυριακή, η απαξίωση της Αστυνομίας συνεχής. Η πολιτική κατά του εγκλήματος, που είχε εξαγγείλει στις αρχές Δεκεμβρίου ο υπουργός, έμεινε στα χαρτιά. Είναι σαφές ότι η οικονομική και κοινωνική ζωή διαταράσσεται από το αίσθημα του φόβου που γεμίζει τους πολίτες.
Σε μία περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει στη διεθνή κοινότητα το μήνυμα ότι είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την τουριστική ανάκαμψη και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, η οπισθοχώρηση στο ζήτημα της δημόσιας τάξης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ οφείλει χωρίς άλλη καθυστέρηση να αφήσει τα λόγια και να περάσει στο διά ταύτα, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του εγκλήματος. Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι μόνο στοιχείο που καθορίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη Δημοκρατία μας, αλλά επηρεάζει και την οικονομία σε βαθμό που ενδεχομένως αγνοεί ο αρμόδιος υπουργός με τις καυχησιολογίες του.
politis-gr