Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στο «Νεοφιλελεύθερο Σοσιαλισμό» του ΠΑΣΟΚ










Ο κ. Παπανδρέου ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτε

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του πριν από λίγο στο Προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο για μια Νέα Οικονομική Στρατηγική, ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:

Ο Πρωθυπουργός είχε το θράσος χθες να δηλώσει ότι για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ευθύνονται οι πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και οι συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, που ενέπλεξαν δήθεν το ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης!

Μάλλον δεν μας τα λέει καλά. Ξεχνά ότι ήταν Σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα που υπέρ-τριπλασίασαν το δανεισμό της χώρας. Ξεχνά ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ που εισήγαγε το λαϊκισμό στη χώρα. Και τον μετέτρεψε σε αληθινή «επιστήμη», είτε βρισκόταν στην Κυβέρνηση είτε στην Αντιπολίτευση. Ξεχνά ότι ο ίδιος έταζε στους πάντες τα πάντα προεκλογικά, μόλις πριν λίγους μήνες.

Κι ύστερα ήταν ο ίδιος που απευθύνθηκε πρώτος στο ΔΝΤ, για να βάλει ένα «πιστόλι στο τραπέζι όπως μας είπε. Και η «μπλόφα» του γύρισε εναντίον της Ελλάδας, όταν αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να μας σώσουν μαζί με το ΔΝΤ.Και το «πιστόλι» εκπυρσοκρότησε στα χέρια του!

Κι αντί να αποκλιμακωθούν τα spreads, ξεπέρασαν τα επίπεδα που είχαν πριν δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης. Και κάνουν νέα ιστορικά υψηλά…

Και ο κ. Παπανδρέου ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτε:

Ότι η δική του κυβέρνηση παραπατάει.

Ότι η δική του κυβέρνηση αποδοκιμάζεται.

Ότι η δική του κυβέρνηση μας έφερε ως εδώ.

Ότι η δική του κυβέρνηση μας σέρνει στην πλήρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του χρέους μας.

Κι όσο αποτυγχάνει η κυβέρνησή του, τόσο εκείνος προσπαθεί να επιρρίψει τις τεράστιες ευθύνες τους σε άλλους…

Και μέσα στη σύγχυσή του ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε να δώσει και …«ιδεολογική διάσταση». Και του φταίνε ξαφνικά τα Κεντροδεξιά Κόμματα της Ευρώπης!

Μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο κ. Σαρκοζύ που μας στήριξε εξ αρχής. Και ο κ. Μπαρόζο ασφαλώς. Που μας στήριζε συνεχώς.

Αλλά ο κ. Παπανδρέου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τι έκανε, άραγε, τόσο καιρό;

Τι έκανε η Σοσιαλιστική Διεθνής για τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης;

Ούτε ένα ψήφισμα δεν βγάλανε!

Και τελικά ο κ. Παπανδρέου προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου προΐσταται Σοσιαλιστής. Για να μας σώσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου επίσης προΐσταται Σοσιαλιστής.

Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λοιπόν, μας οδηγεί, δυστυχώς, ο Νεοφιλελεύθερος Σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου…

Φίλες και φίλοι,

Φέτος το Σεπτέμβριο, συμπληρώνονται 2500 χιλιάδες χρόνια από την Ιστορική Μάχη του Μαραθώνα. Μια κορυφαία στιγμή της Παγκόσμιας Ιστορίας. Ίσως η πρώτη κορυφαία στιγμή της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Μια Πόλη Ελεύθερη νίκησε μιαν Αυτοκρατορία Παντοδύναμη! Οι πολίτες νίκησαν τους υπηκόους. Η τακτική και το εύψυχο νίκησαν τη μάζα των μεγάλων αριθμών. Κι από τη Νίκη εκείνη γεννήθηκε ένας διαχρονικός Πολιτισμός, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μια τέτοια επέτειος, δυόμιση χιλιάδων ετών, δεν μπορεί να αμαυρώνεται φέτος, από το σύγχρονο διασυρμό της Ελλάδας. Κι η Ελλάδα να επανέρχεται στο προσκήνιο, 2500 χιλιάδες χρόνια αργότερα, όχι ως το Ελεύθερο φρόνημα που νικάει τις Αυτοκρατορίες, αλλά ως το «σπάταλο διαφθαρμένο κράτος» που εκλιπαρεί δανεικά για να μη βουλιάξει. Αυτό εμένα με θίγει. Όπως είμαι βέβαιος ότι θίγει και όλους εσάς. Όπως θίγει βαθιά κάθε Έλληνα.

Ε λοιπόν, σας το λέω: Θα ξανά-σταθούμε στα πόδια μας, παρά την κρίση. Θα ξαναφτιάξουμε την Οικονομία μας με Ανταγωνιστικότητα, Διάχυση Ευκαιριών και Διάχυση Ευημερίας.

Θα νικήσουμε και πάλι!

Αυτή τη φορά θα νικήσουμε, το Χρέος.

Και τον κακό εαυτό μας – που οδήγησε στο χρέος

Στους αυτοσχεδιασμούς και τις γκάφες του ΠΑΣΟΚ, εμείς αντιπαραθέτουμε το Σχέδιό μας.

Στον αθεράπευτο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ, εμείς αντιπαραθέτουμε την υπευθυνότητά μας.

Στον πανικό του ΠΑΣΟΚ, εμείς αντιπαραθέτουμε την Εμπιστοσύνη μας στην αξιοσύνη του Έλληνα και στον Πλούτο της Ελλάδας.

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει να βρει «προστάτες» να στηρίξουν τη χρεοκοπημένη Πολιτική του. Εμείς δίνουμε Αυτοπεποίθηση και Ελπίδα στους Έλληνες για να σταθούμε στα πόδια μας.

Η κοινωνία αυτή θα αντέξει. Η χώρα αυτή θα ορθοποδήσει. Η Οικονομία αυτή θα ανθίσει ξανά.

Μέσα στην Καταχνιά η Νέα Δημοκρατία φέρνει την Ελπίδα. Δεν μεμψιμοιρεί για το χθες.

Με τα φαντάσματα του χθες σκιαμαχούν άλλοι. Εμείς δημιουργούμε Ελπίδα για το Αύριο.

Αυτό μας αναδεικνύει όχι μόνο ως δύναμη εξουσίας…

Αλλά και ως στήριγμα όλων των Ελλήνων.

Και ως πρωτεργάτες μιας Νέας μεταπολίτευσης.

Μέσα στον Πανικό, προσφέρουμε Ελπίδα.

Μέσα στην Αβεβαιότητα, προσφέρουμε Σχέδιο διεξόδου

Μέσα στην Απελπισία, προσφέρουμε Όραμα μιας νέας Ελλάδας.
antinews.gr