Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

« Η Ελλάδα χτυπήθηκε από τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς από την Κοζάνη

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας ευθέως και αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική κρίση. Μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Κοζάνης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης, για την οποία είπε επιπλέον ότι υιοθετεί τώρα την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

«Τέτοιες γκάφες, τέτοια αυτοκαταστροφική μανία, τέτοιες παλινωδίες, τέτοια αβουλία, τέτοιες καθυστερήσεις ακόμα και στους διορισμούς γενικών γραμματέων, δεν έχουν ξαναγίνει», δήλωσε και πρόσθεσε: Η Ελλάδα χτυπήθηκε επί των ημερών της Ν.Δ. από τη διεθνή κρίση, αλλά δεν γονάτισε, ενώ τώρα χτυπήθηκε από τη “λαίλαπα ΠΑΣΟΚ “.

«Η εκτίναξη των spreads δεν υποδηλώνει μόνο την επίθεση των κερδοσκόπων. Αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της» πρόσθεσε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, παρά μόνο το πώς θα χτυπήσει τη ΝΔ σημειώνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως τα spreads εκτινάχθηκαν επί των ημερών του και με ευθύνη του. Όταν ανέλαβε ήταν 130 μονάδες. Και σήμερα ξεπέρασαν τις 400… Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση κερδοσκόπων επί των ημερών ΠΑΣΟΚ και με απόλυτη ευθύνη του, όχι επί των ημερών της ΝΔ. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, επί ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας του, όχι επί των ημερών της ΝΔ. “Βαθιά λαρύγγια”, που αναζητούνται μέσα στην κυβέρνηση και στις παρυφές της, ανέκυψαν επί ΠΑΣΟΚ, όχι επί ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ σημείωσε ότι «παρέμεινε όρθια και ενωμένη. Τόλμησε την αυτοκριτική της. Και μίλησε όχι μόνο για τα δικά της σφάλματα. Αλλά και για την κρίση ολόκληρου του μοντέλου της Μεταπολίτευσης. Το οποίο αφήνει οριστικά πίσω…Η νέα ΝΔ απέδειξε ότι έχει και υπευθυνότητα και Πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον το σύμβολο του πιο ανεύθυνου λαϊκισμού, αποτελεί προπύργιο του πιο ξεπερασμένου μικροκομματισμού. Η νέα ΝΔ αποδεικνύει κάθε μέρα ότι έχει το θάρρος να ξεπεράσει και τον ίδιο τον εαυτό της. Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάθε μέρα το χειρότερο εαυτό του».