Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

"Η χρεοκοπία για την Ελλάδα μοιάζει αναπόφευκτη - Μπορεί να συμβεί ακόμη και μέσα στο έτος"

Νέες δηλώσεις, η μια πιο τρομακτική από την άλλη, έρχονται να συνθέσουν το παζλ της αρνητικής φημολογίας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που το ελληνικό χρηματιστήριο κατρακυλά και τα spread εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ.

«Χωρίς βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ η Ελλάδα ενδέχεται να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει στο χρέος της και να χρεοκοπήσει εντός του έτους. Η χρεοκοπία μοιάζει αναπόφευκτη». Η εν λόγω δήλωση ανήκει στον Stephen Jen της BlueGold Capital Management. «Η όποια βοήθεια λάβει η χώρα πρέπει να εντυπωσιάσει τις αγορές» προσθέτει.Οι ανησυχίες για την Ελλάδα συνεχίζουν να βαραίνουν τις αγορές.
«Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας στερείται σαφήνειας. Δεν κατάφερε ούτε τις αγορές να ηρεμήσει, ούτε τα επιτόκια δανεισμού να μειώσει» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pacific Investment Management.
Πρόκειται για ένα κύμα ανησυχιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Mark Luschini, ανώτατο στέλεχος της Janney Montgomery Scott. «Οι επενδυτές δεν σταματούν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ελληνική αγορά ομολόγων» συμπλήρωσε.

news@bankingnews.gr