Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ο κ. Καρατζαφέρης, τα παιδαρέλια και η παρασυναγωγή.

Σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ο δημοσιογράφος κ. Αυτιάς είχε προσκεκλημένο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη.
Ο κ. Καρατζαφέρης, αφού αρχικά είπε ότι ίσως χρειαστεί να σχηματιστεί μια ευρύτερη κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων υπό τον κ. Παπανδρέου (ο Σαμαράς δεν έπαιζε πουθενά), τελικά στράφηκε προς τη Νέα Δημοκρατία και απηύθυνε κάλεσμα στην παράταξη, στην οποία ανήκει και ο ίδιος, όπως είπε, να συγκεντρωθούν όλα τα αξιόλογα στελέχη της παράταξης, αναφέροντας μερικά ονόματα, όπως.....
Μάνος, Ανδριανόπουλος, Τατούλης, Σουφλιάς, Παυλόπουλος κ.λ.π., υπό την ηγεσία του γηραιότερου στελέχους, π.χ. του κ. Μητσοτάκη (όπως είπε), με τον οποίο παραδέχτηκε ότι συναντιέται, για να δούνε τι θα κάνουν για το μέλλον της παράταξης, διαφορετικά πρόβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει όλες τις περιφέρειες (εκτός εκείνης που θα είναι ο κ. Ψωμιάδης, τον οποίο, άφησε να εννοηθεί ότι θα στηρίξει). Σημειωτέον ότι και πάλι σ’ αυτήν την κίνηση για την παράταξη δεν περιέλαβε τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε και τα 800.000 μέλη, σαν να μην υπάρχουν. Αναρωτήθηκε μόνο αν θα είναι καλό να πάρει, για παράδειγμα, η Νέα Δημοκρατία 5% στην Κρήτη, λες και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη θα παύσουν να είναι Δημοκράτες και Νεοδημοκράτες επειδή δεν εκλέχτηκε, με δημοκρατικές διαδικασίες, πρόεδρος του κόμματος η αρεστή τους. Εμείς τουλάχιστον ξέρουμε ότι οι Κρητικοί είναι πάνω απ’ όλα Δημοκράτες.

Αφού λοιπόν επανέλαβε, μερικές φορές, τα πιο πάνω ονόματα των πολιτικών, τα αντιπαράβαλε με τα «παιδαρέλια», όπως είπε, που είναι σήμερα γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά.
Δηλαδή, με λίγα λόγια ο κ. Καρατζαφέρης, ασχολούμενος, κατά τρόπο πολιτικά απαράδεκτο, με τα εσωτερικά άλλου κόμματος, καλεί όλα τα παλιά και τελειωμένα πολικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να αγνοήσουν τη βούληση 800.000 μελών και τις δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες αυτά ακολουθούν και να κάνουν μια «παρασυναγωγή» για το μέλλον της παράταξης. Εμείς θα λέγαμε μάλλον για να διασωθούν η οικογενειοκρατία και οι κατεστημένοι μηχανισμοί.
Δεν έχουν δηλαδή, κατά τον κ. Καρατζαφέρη, τα νεώτερα στελέχη (παιδαρέλια) το δικαίωμα να προσπαθήσουν, αλλά θα πρέπει να μετακαλέσουμε από την πολιτική σύνταξη, τους υπέργηρους και πολιτικά φθαρμένους πολιτικούς για να καθορίσουν το μέλλον μας, όπως δυστυχώς καθόρισαν και το παρελθόν μας και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
hassapis-peter