Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σοκ και δέος στην κυβέρνηση από τις απαιτήσεις του ΔΝΤ

Σοκ και δέος. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε από τις πρώτες επαφές του κλιμακίου του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα, με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών. Οι Ελληνες, μόλις άκουσαν τις απαιτήσεις των τεχνοκρατών του Ταμείου και τα μέτρα που ζήτησαν, έχασαν το φως τους. Τέτοια θύελλα ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν την περίμεναν.

Μάλιστα, έχουν αρχίσει να κάνουν σκέψεις μήπως πάνε με… τζετ να μεταφέρουν τους κοινοτικούς αξιωματούχους μήπως και εξομαλύνουν κάπως αυτοί την κατάσταση.

Καμένη γη σε μικρό χρονικό διάστημα ζητά το ΔΝΤ και οι Ελληνες δεν ξέρουν που να πάνε να κρυφτούν.

Από την Τετάρτη, είτε δια ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη θα αρχίσει το μαρτύριο της σταγόνας. Πάντως, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για μεγάλη αναστάτωση στην κυβέρνηση από τη σκληρότερη στάση απ’ ότι ανέμεναν. Δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν ενώ βλέπουν ότι καθίσταται πλέον αδιέξοδη η προσφυγή στις αγορές για δανεισμό με τα spreads σε τέτοια επίπεδα.

Οπως όλα δείχνουν, όταν θα φύγει το κλιμάκιο από την Αθήνα, μπορεί να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο αφού είναι δύσκολο να βγει οποιοσδήποτε να ανακοινώσει τα μέτρα που θα διατάσσει το ΔΝΤ.
antinews.gr