Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ανοικτή επιστολή των ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ BLOGGERS προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή......




















Κύριοι
Στις 30 Ιουνίου του 2008 στο Λαγονήσι στην Ελλάδα επανεκλέξατε για πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) και πρωθυπουργού σήμερα της Ελλάδος Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κύριος Παπανδρέου την ημέρα της εκλογής του στον μακροσκελή του λόγο προς τα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μίλησε για την συγκέντρωση του μεγάλου πλούτου στα χέρια των ολίγων, οι οποίοι δεν λογοδοτούν σε κανέναν, για τον έλεγχο των αγορών από τα παγκόσμια ολιγοπώλια, για την συγκέντρωση εξουσίας στα Μέσα Ενημέρωσης που πολύ συχνά αυτά περιορίζουν τις δυνατότητες διερεύνησης, διαιωνίζουν μύθους, παραπληροφορούν τους πολίτες και...
περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης. Επίσης μίλησε για την «αιχμαλωσία» των δημοκρατικών θεσμών, είτε πρόκειται για δικαιοσύνη, κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολιτικούς, κουλτούρα, παιδεία και τέλος για την αιχμαλωσία των κομμάτων από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού της Ελλάδος, ο κ. Παπανδρέου, ξέχασε όλα τα πιο πάνω και έθεσε την ίδια του τη χώρα στη διάθεση του ΔΝΤ και του διεθνούς καπιταλισμού.

Η παραπάνω ενέργεια του κ. Παπανδρέου, άσχετα με τις συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματοποιήθηκε, άνοιξε τον δρόμο για σκληρά, ακραίου νεοφιλελεύθερου τύπου, μέτρα τα οποία στην κυριολεξία θα διαλύσουν την πραγματική οικονομία της χώρας μας και θα οδηγήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους στην φτώχεια και στην ανεργία.

Επειδή ο πρόεδρός σας και πρωθυπουργός μας, με πρόσχημα την οικονομική σωτηρία της Ελλάδας, έχει επιλέξει για την πατρίδα του μια ακραία καπιταλιστική πολιτική δανεισμού και της εξάρτησης της χώρας του από τις επιταγές του διεθνούς κεφαλαίου, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από το ΔΝΤ, πιστεύουμε ότι δεν σας τιμά ως Σοσιαλιστική Διεθνής να έχετε στην προεδρία της οργάνωσής σας τον κ. Παπανδρέου. Πιστεύουμε ότι η αποδοχή από μέρους σας αυτής της κατάστασης, εκθέτει την Σοσιαλιστική Διεθνή ανεπανόρθωτα στα μάτια, όχι μόνο των Ελλήνων εργαζομένων, αλλά και των εργαζομένων όλου του κόσμου, στη μάχη σας κατά του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ BLOGGERS
Αναρτήθηκε από aristos