Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

κ. Σαμαρά, κ. Παπανδρέου εκπλήξτε τους νταβατζήδες πριν σας ρίξουν.


Σήμερα στις 12.00΄ μ. συναντώνται οι τρεις από τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης.
Προφανώς ο σκοπός αυτής της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι από την πλευρά του κ. Παπανδρέου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να ζητήσει τη συναίνεσή τους, ενώ από την πλευρά του κ. Σαμαρά, όπως ο ίδιος προανήγγειλε, είναι να θέσει θέματα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Παπανδρέου υπήρξαν παλιοί συμφοιτητές. Μπορεί να τους χωρίζει...
η άβυσσος της εξουσίας, αλλά είναι και οι μόνοι, σαν παλιοί φίλοι, που μπορούν να καθίσουν κάτω και να μιλήσουν μεταξύ τους τη γλώσσα της αλήθειας για την τύχη του πολιτικού συστήματος στη χώρα, τώρα μετά την τεράστια απαξίωσή του, καθώς και για την τύχη των ίδιων των δύο πολιτικών ανδρών.

Επειδή είναι πλέον κοινό μυστικό ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας το έχει καπελώσει μια συγκεκριμένη κρατικοδίαιτη ολιγαρχία με τα ΜΜΕ της, οι νταβατζήδες, όπως τους ονόμασε κάποιος προκάτοχός τους που γνώρισε τη «γλύκα» τους και είναι αυτοί πλέον που στην ουσία υπαγορεύουν την πολιτική που χαράσσεται στη χώρα μας, χωρίς ίχνος εθνικού ή λαϊκού προσανατολισμού,
Εμείς από αυτό εδώ το blog λέμε προς τους κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου:


Εκπλήξτε τους νταβατζήδες.


Αποφασίστε την αυτονομία της πολιτικής τώρα, πριν σας ρίξουν.
Συμφωνείστε στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος έτσι ώστε να ανεξαρτητοποιηθούν οι πολιτικοί από τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα και να δίνουν αναφορά μόνο στο λαό.
Συμφωνείστε στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος τώρα και όχι μετά το 2013, που μπορεί να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος.
Τότε θα είναι αργά.
Ίσως να μην υπάρχει ο ένας από εσάς ή ακόμα και οι δυό σας στην πολιτική σκηνή.

hassapis-peter