Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Σαμαράς: Η ΝΔ καταψηφίζει τα μέτρα

«Η σύσκεψη αρχηγών να ασχοληθεί με τη Νέα Μεταπολίτευση και την σύσταση αναθεωρητικής Βουλής !!!»

Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση κυρίως επειδή οδηγούν τη χώρα σε μακροχρόνια ύφεση

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο αρχηγός της ΝΔ άφησε επίσης να εννοηθεί σαφώς ότι το κόμμα του θα ζητήσει διερεύνηση των συγκεκριμένων ευθυνών που βαρύνουν την κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας και των spread το περασμένο εξάμηνο

Η επόμενη θητεία μπορεί να μην σας ενδιαφέρει κ. Πρόεδρε, ενδιαφέρει όμως η πορεία της χώρας, είπε ακόμα σε μια απόστροφο της ομιλίας του .

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε ακόμα τον Πρωθυπουργό για πρωτόγνωρη όξυνση. «Η αδυναμία σας σάς γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ φοβάμαι», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα έλλειμμα χρέους και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού.

Απαντώντας εξάλλου στις αιχμές του Πρωθυπουργού για σπατάλες στα υπουργεία επί κυβερνήσεως ΝΔ, με παράδειγμα, όπως είπε, υπέρογκες δαπάνες για κουρτίνες, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Για την κουρτίνα θα απαντήσω χρηματιστήριο, για να μην πω υποβρύχια».

«Η ελληνική οικονομία παρομοιάστηκε με τον Τιτανικό επί των ημερών σας από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών που καλύτερα θα ήταν να μην μιλούσε στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι μπορεί οι πολιτικές διαφορές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να είναι μεγάλες, ωστόσο, τίποτε, όπως είπε, δεν είναι σπουδαιότερο από την ανάγκη να βγει η χώρα από την κρίση.

Αναφερόμενος στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί μεταξύ άλλων η Νέα Μεταπολίτευση, η ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε αλλά και η σύσταση αναθεωρητικής Βουλής.

antinews.gr