Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αυτό που αποφάσισε η ΕΕ, αυτό είχε προτείνει και ο Σαμαράς.




Ο Αντώνης Σαμαράς από την αρχή ήταν κάθετα αντίθετος με την προσφυγή στο ΔΝΤ και είχε προτείνει μια καθαρά ευρωπαϊκή λύση. Αυτό μάλιστα είχε προσπαθήσει να το περάσει στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με όσους ευρωπαίους ηγέτες κατάφερε να δει. Η Ευρώπη είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη να προστατέψει το νόμισμά της, τις εθνικές οικονομίες των κρατών της ευρωζώνης και την κοινωνική συνοχή των κρατών αυτών.
Όμως οι λάθος αρχικοί χειρισμοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου προσωπικά και στη συνέχεια ο πανικός που κατέλαβε την κυβέρνηση, αλλά και η (όπως αποδεικνύεται τώρα) επιδίωξη της Γερμανίας και άλλων κρατών, για τιμωρία της Ελλάδας και παραδειγματισμό, οδήγησαν τη χώρα μας στον εξευτελισμό και στο ΔΝΤ.
Φυσικά το ΔΝΤ δεν είναι λύση, απλά είναι καταστροφή. Η μόνη εξυπηρέτηση που θα...
μας προσφέρει είναι να μπορέσουμε αφενός να πληρώσουμε τα ληξιπρόθεσμα παλιά μας χρέη, με νέα όμως χρέη και αφετέρου η εξασφάλιση κάποιου ποσού για να μπορέσει να λειτουργήσει προς το παρόν το κράτος και όλα αυτά με ταυτόχρονη πλήρη εξαθλίωση των πολιτών. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις του ίδιου του ΔΝΤ, το χρέος της χώρας, σε ποσοστό επί του ΑΕΠ θα εκτιναχθεί, αντί να μειωθεί, στο 150% και αυτό είναι το καλό σενάριο. Και μετά τι;; Υποτίθεται ότι σε δύο χρόνια θα πρέπει να έχουμε τέτοια ανάπτυξη και εξαγωγές που θα μπορεί να εξυπηρετεί το νέο δυσβάσταχτο χρέος που θα δημιουργηθεί.

Αλήθεια το πιστεύει κανείς αυτό;;;
Επομένως θα απαιτηθούν νέα και ξανά νέα μέτρα και πάει λέγοντας.
Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο, ο Αντώνης Σαμαράς πίστευε και πιστεύει ότι θα πρέπει να αντιληφθούν τα κράτη της ευρωζώνης πως μόνο η δημιουργία ενός κοινού ταμείου στήριξης, χωρίς να επιβάλει εξαθλίωση στους λαούς των κρατών της ευρωζώνης και ειδικότερα των μεσογειακών χωρών, θα μπορούσε να αποτελέσει λύση.
Αυτό ακριβώς φαίνεται να αντιλαμβάνονται τώρα οι ευρωπαίοι ηγέτες.
Δυστυχώς όμως η Ελλάδα δεν απέφυγε, από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να γίνει το πειραματόζωο και ο παραδειγματισμός για τα άλλα κράτη.
Επομένως η δική μας εξαθλίωση θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.
Αν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, το πάλευε μέσα στην ευρωζώνη, όπως το είχαμε και από εδώ πει, απειλώντας ακόμα και με πτώχευση και κατάρρευση της ζώνης του ΕΥΡΩ, αποκλείοντας εντελώς τη λύση του ΔΝΤ, θα είχε εξαναγκάσει τους ευρωπαίους ηγέτες να εμφανίσουν ενωρίτερα τις προειλημμένες αυτές αποφάσεις τους.
Εκείνο το ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρά και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην ΛΑΟΣ και κ. Μπακογιάννη), όπως αποδεικνύεται, ήταν τελικά εθνική υπόθεση, γιατί και σε συνδυασμό με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, πέρασε στην Ευρώπη το μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν θα γονατίσει εύκολα και δεν θα δεχτεί οικονομικά παιχνίδια στην πλάτη της, κάτι που σόκαρε τους ευρωπαίους ηγέτες και τους ανάγκασε σε εσπευσμένες αποφάσεις.

hassapis-peter