Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Παπακωνσταντίνου: “Ο καπετάνιος κοιμόταν στην καμπίνα”


Δεν θα χρειαστεί δεύτερο πακέτο μέτρων, εφόσον το πρόγραμμα που έχει τεθεί σε ισχύ λειτουργήσει όπως πρέπει, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, που εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη ΝΔ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» και στους Μαρίνα Μάνη και Γιάννη Αγγέλη, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς αν, σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερο πακέτο μέτρων, η Βουλή θα κληθεί να το ψηφίσει ή να το κυρώσει, σημειώνει πως «δεν θα χρειαστεί δεύτερο πακέτο μέτρων, εφόσον το πρόγραμμα λειτουργήσει όπως πρέπει».
Στην ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που το τριετές πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας δεν λειτουργήσει όπως πρέπει, επισημαίνει:
«Στη μάχη πας για να κερδίσεις, όχι για να χάσεις. Το πρόγραμμα έχει ήδη περισσότερα μέτρα απ’ όσα χρειάζεται για να πιάσει τους στόχους του. Επομένως, αν ο Προϋπολογισμός συνεχίσει να εκτελείται όπως μέχρι τώρα, με τις δαπάνες να έχουν μειωθεί (όσα μειώθηκαν), τα έσοδα να αυξάνονται (όσο αυξάνονται) και όλα τα διαρθρωτικά να γίνονται στην ώρα τους – θυμίζω: φορολογικό, ασφαλιστικό – δεν θα υπάρξει καμιά απολύτως ανάγκη».
Ο υπουργός Οικονομικών επικρίνει δριμύτατα τη ΝΔ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής της και, σχολιάζοντας τις αναφορές περί Τιτανικού, τονίζει: «Ο Τιτανικός έπεσε στο παγόβουνο γιατί ο καπετάνιος κοιμόταν στην καμπίνα και δεν ήταν στη γέφυρα. Αυτό ακριβώς θα συνέβαινε στην ελληνική οικονομία, αν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές. Ευτυχώς η χώρα τώρα έχει κυβέρνηση: καπετάνιο και πλήρωμα που κάνουν τη δουλειά τους. Γι’ αυτό και οι κίνδυνοι να πέσουμε στο παγόβουνο δεν υπάρχουν πια».

πηγή: “Ο Τιτανικός έπεσε στο παγόβουνο γιατί ο καπετάνιος δεν ήταν στην καμπίνα”

Δημ/νο 23 May 2010 από gk
zoomnews