Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ημέρες κοριών στο Καστρί. Δειλός ηγέτης ο Παπανδρέου απέναντι στο παρακράτος!

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=166523
Ημέρες Μιμής -Ανδρέα ζει το Καστρί. Το σεσημασμένο παρακράτος που έγραψε ατέλειωτες ώρες διαλόγων του τότε πρωθυπουργικού ζεύγους επανέρχεται και κάνει τα ίδια με τον δειλό σημερινό πρωθυπουργό. Εναν Γιώργο Παπανδρέου που επέλεξε ν αποκρύψει το γεγονός συμμετέχοντας με τον τρόπο του στην πολιτική αυτοκτονία του.
Προφανώς δεν βλέπει τι έπαθε ο Καραμανλής!

Κυβέρνηση και ΟΤΕ σιωπούσαν επί πέντε ημέρες για το γεγονός της διακοπής του τηλεφώνου στην οικία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, αν και αυτή διαπιστώθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου. Δεν πρόκειται περί βλάβης, αλλά περί παρέμβασης χειρός στη γραμμή στο Καστρί.

Σκουπίδια, πολλά σκουπίδια, κύριε Βουρλούμη... Σκουπίδια, πολλά σκουπίδια, κύριε Βουρλούμη... Ενα σχόλιο της «Ε» στο φύλλο της 25ης Μαΐου, που αποκάλυψε το συμβάν, διαβάστηκε προχθές Τρίτη από μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens στον πρόεδρο του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, που εξεταζόταν, και ο τελευταίος δήλωσε ΑΓΝΟΙΑ! Μάλιστα, χαρακτήρισε το δημοσίευμα ευφάνταστο, πιθανώς και συκοφαντικό, ενώ εντός ολίγων λεπτών -αφού ο κ. πρόεδρος ενημερώθηκε υπηρεσιακώς- βεβαίωσε ότι... κάποιοι έπαιζαν με τα πλήκτρα και... έπεσαν στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού!

Σκιά υποκλοπών

Την πέμπτη ημέρα... κατά τας γραφάς, ενώπιον των εμβρόντητων μελών της εξεταστικής, αποκαλύφθηκε το μυστικό ότι κάποιοι από τον ΟΤΕ έκαναν λίμπα το τηλέφωνο της οικίας του πρωθυπουργού, ενώ ο οργανισμός και ο πρόεδρός του χθες ενημέρωσαν το κοινό με ανακοίνωση και τον Γ. Παπανδρέου με επιστολή. Αρχικά, στο εσωτερικό του ΟΤΕ είπαν ότι οι εισερχόμενες κλήσεις στο Καστρί κόπηκαν λόγω λήξης της βουλευτικής ατέλειας του πρωθυπουργού(!), δηλαδή λόγω οφειλής. Χθες στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ υποστηρίζει ότι πήγαιναν να κόψουν τη γραμμή άλλου πελάτη που χρώσταγε και έκοψαν την πρωθυπουργική εξαιτίας λάθους. Εβγαλαν και πόρισμα, ότι το περιστατικό οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Στον ΟΤΕ επικράτησε πανικός γιατί διέρρευσε το συμβάν, ενώ το βράδυ της Τρίτης μεγάλη αμηχανία είχε καταλάβει τους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου. Ωστόσο επικράτησε η «γραμμή» ότι το θέμα πρέπει να πέσει στα χαμηλά, «για να μη δοθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει αδυναμία ελέγχου ακόμα και των επικοινωνιών του πρωθυπουργού». Παρά το ότι δεν συμφώνησαν όλοι, έκλεισαν τα στόματα ερμητικά. Κάτι που φανερώνει τρόμο διαχείρισης, αλλά και καμιά διδαχή από τις υποκλοπές μέσω Vodafone επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, που σημάδεψαν τον τόπο.

Πάντως για τον ΟΤΕ «θέμα» με την τηλεφωνική σύνδεση στην οικία του πρωθυπουργού προέκυψε μόλις αυτό έγινε γνωστό. Αυτό δείχνει η χθεσινή ανακοίνωση, η οποία θέτει νέα ζητήματα.

«Κατειλημμένη»

Ειδικότερα:

* Ο ΟΤΕ εμφανίζει άλλοτε ως βλάβη και άλλοτε ως διακοπή τη φραγή εισερχόμενων κλήσεων στη γραμμή του πρωθυπουργού. Η γραμμή έδειχνε κατειλημμένη. Πώς εξηγείται αυτό;

* Ο ΟΤΕ, με τα ψηφιακά, υποστηρίζει ότι η φραγή στο τηλέφωνο Παπανδρέου έγινε χειροκίνητα, ενώ αυτή έπρεπε να γίνει σε άλλο συνδρομητή και μπερδεύτηκαν.

* Οι γνωρίζοντες από τον ΟΤΕ υποστηρίζουν ότι, στο σύστημα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και στον συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό της οικίας Παπανδρέου έχει καταχωρισθεί η εντολή που γράφει «χωρίς διακοπή». Η εντολή αυτή δεν παραβιάζεται από το σύστημα. Μας λένε ότι παραβιάστηκε διά χειρός κάποιου και κατά λάθος!

* Το «ψαλίδι» έπεσε στις 19 Μαΐου, αλλά στο Καστρί δεν το κατάλαβαν αμέσως, επειδή λειτουργούν και άλλες συνδέσεις. Την Παρασκευή το μεσημέρι, δηλαδή την τρίτη ημέρα από το συμβάν, το αντιλήφθηκαν και η αποκατάσταση έγινε μετά από τέσσερις περίπου ώρες.

Τάδε έφη ΟΤΕ, αλλά στην κυβέρνηση δεν μιλούν πια από τα σταθερά. Γιατί; Δεν είναι ασφαλείς οι επικοινωνίες; Ξέρουν κάτι άλλο; Μήπως είναι υπερβολικοί;

Ρεσιτάλ κυνισμού έδωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ιδιότυπης φραγής στο σταθερό τηλέφωνο του πρωθυπουργού.

Αρχικά απέδωσε το σχόλιο της «Ε» σε σκευωρία. Χαρακτήρισε την εφημερίδα και το δημοσίευμα σκουπίδια. Μετά επιβεβαίωσε το συμβάν, το οποίο απέδωσε... σε λάθος πληκτρολόγηση, που σήμερα έγινε χειροκίνητη φραγή!

Το θέμα ξεκίνησε με ερώτηση που του υπέβαλε η κ. Βασιλική Βυλλιώτη-Τσόνογλου, διαβάζοντας το σχόλιο της «Ε», ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις του προέδρου της εξεταστικής Σ. Βαλυράκη, του Π. Καμμένου και άλλων έκπληκτων βουλευτών.

Παραμιλητό...

Ιδού κάποιες χαρακτηριστικές απαντήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, από τα πρακτικά της Επιτροπής (25/5/2010):

- «Σκουπίδια το θεωρώ αυτό το δημοσίευμα, και μάλιστα από εκεί που προέρχεται και προέρχονται και πολλά άλλα από εκεί».

- «Ας επιμένει. Η επιμονή είναι και αυτή ίδιον ορισμένων ανθρώπων».

- «Οχι, δεν έχω γνώση. Πρώτη φορά το ακούω».

- «Ποτέ, δόξα τω Θεώ, δεν είχαμε παραβίαση του απορρήτου».

- «Δεν ξέρω. Πρέπει να το εξετάσουμε. Θα το εξετάσω, θα του δώσω και μεγάλη προτεραιότητα, επειδή ακριβώς είναι και...».

- «Πρώτη φορά το ακούω».

- «Θα μου επιτρέψετε, κύριε πρόεδρε, να υποψιαστώ ότι το δημοσίευμα από μια δημοσιογράφο, η οποία επανειλημμένως γράφει...».

- «Λέω ότι από μια δημοσιογράφο, η οποία έχει μια πάρα πολύ δημιουργική φαντασία, αυτό το πράγμα μπήκε σήμερα εν γνώσει τού ότι εγώ θα ερχόμουν να καταθέσω εδώ στην επιτροπή».

- «Εχω απόλυτο έλεγχο. Δεν ενημερώθηκα. Ημουν...».

- «Δεν διάβασα την "Ελευθεροτυπία" σήμερα το πρωί».

- «Αφήστε με να το εξετάσω».

- «Πρώτα να δούμε αν αληθεύουν όλα αυτά. Μπορεί να είναι τελείως φανταστικά».

- «Κύριε πρόεδρε, πράγματι, όπως με ενημέρωσαν, εκ λάθους πληκτρολόγησης έγινε μια διακοπή. Δεν ειδοποιήθηκε ο ΟΤΕ, προφανώς γιατί δεν το πήραν και αυτοί "πρέφα". Μόλις ειδοποίησαν, πήγαμε και το διορθώσαμε».

ΥΓ. Καληνύχτα σας, κύριε πρόεδρε, τα «σκουπίδια» σάς χαιρετούν... *