Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Στον Αντώνη Σαμαρά προσδοκά ο κόσμος και παρακολουθεί με αγωνία
























Από Factorx Κυρ. 02 Μαι 2010
Το έγραψα και στον διάλογο που γίνεται με αφορμή την σημερινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά (http://www.antinews.gr/?p=43370) και το επαναλαμβάνω κι εδώ:

Είναι πολύ ευχάριστο που ακόμα και όσοι εκ των αναγνωστών μας χρησιμοποιούν ασύρματο πληκτρολόγιο για να μην κουνιούνται από τον καναπέ προτρέπουν τον Αντώνη Σαμαρά να τα σπάσει όλα.

Κατανοώ επίσης απολύτως την αγωνία του παλαιοκομματικού έρματος της ΝΔ που επιδίδεται τις τελευταίες ώρες σε έναν αγώνα για να μην δημιουργήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσκόμματα» στην εφαρμογή των μέτρων που ζητά η τρόικα – επειδή έτσι «θα δημιουργήσει σοβαρά θέματα με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και θα παρουσιάσει τη ΝΔ ως λαϊκιστικό κόμμα». Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Αθήνας, που ζήτησε λίγη ώρα πριν τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, να στηριχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως στηρίχθηκε… ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974! Κάποιοι φοβούνται και δεν το κρύβουν ότι η ΝΔ θα συμπορευθεί με τη λαϊκή δυσαρέσκεια…

Από την άλλη πλευρά , στελέχη φίλα προσκείμενα στον Αντώνη Σαμαρά, αντιτείνουν ότι «αν δεν συμπαρασταθούμε αυτή τη στιγμή σε όσους πλήττονται από αυτά τα μέτρα, θα τους απογοητεύσουμε και το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει απρόσκοπτα να καταρρακώνει την κοινωνία μας. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των Ελλήνων και των ανθρώπων που βλέπουν η ζωή τους να αλλάζει προς το χειρότερο μέσα σε λίγους μήνες, λόγω της ολιγωρίας και των κακών επιλογών της κυβέρνησης». Οι ίδιοι μάλιστα δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος μετά την ανακοίνωση των μέτρων.

Εμείς δεν θα πούμε στον πρόεδρο της ΝΔ τι να κάνει. Επειδή όμως γνωρίζουμε καλά και σε βάθος χρόνου ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι (και με αυτήν την σειρά)

Πρώτον, Έλληνας πατριώτης

Δεύτερον, υπεύθυνος πολιτικός

Τρίτον, καταρτισμένος οικονομολόγος με βαθιές γνώσεις της διεθνούς οικονομίας,

είμαστε σίγουροι ότι θα πράξει αυτό που απαιτούν η κρισιμότητα των περιστάσεων, το Εθνικό Συμφέρον και η Αξιοπρέπεια, το ηθικό στοιχείο που τόσο λείπει από τους καιρούς μας και τα συμφέροντα του δύσμοιρου και ταλαίπωρου μέσου Έλληνα που δεν φταίει σε τίποτα.

antinews