Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Στο φως η παραπληροφόρηση για τον «γαλάζιο υπουργό» και τον Χριστοφοράκο

«Σημείωμα φάντασμα» χαρακτηρίζει η ΝΔ το δήθεν ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο φέρεται ο Χριστοφοράκος να γράφει το 2008: «να στείλουμε το 50% των συμφωνηθέντων στον άνθρωπό μας του υπουργικού συμβουλίου».

«Επιχειρείται άκομψα συμψηφισμός από τον Σ. Βαλυράκη» καταγγέλλει ο βουλευτής Κ. Τζαβάρας με μια νέα επιλεκτική διαρροή σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για «σημείωμα φάντασμα, πλαστό έγγραφο, δεδομένου ότι ο Χριστοφοράκος είχε παραιτηθεί από τη θέση του τον Δεκέμβριο του 2007 και στην εταιρεία διεξήγαγε έλεγχο η Debevois. Δηλαδή, ήταν αδύνατο να έδινε εντολές για «πληρωμές» ο Χριστοφοράκος».

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Τζαβάρας επισκέφθηκε τη Γραμματεία της επιτροπής και τους ζήτησε να του δώσουν το υποτιθέμενο έγγραφο. Του έδωσαν όμως μόνο τον φάκελο (!) και του είπαν ότι το έγγραφο που ήταν μέσα το έχει μαζί του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης ο οποίος απουσιάζει στην Ιταλία…!

Αντιδράσεις για το θέμα υπήρξαν και από το ΚΚΕ. Ο Αθανάσιος Παφίλης απόρησε πως ένα τόσο σημαντικό έγγραφο «κάνει βόλτα στο εξωτερικό»!

Αλλά το θέμα δεν σταμάτησε εδώ. Για να διορθώσει την πατάτα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Τσόνογλου, είπε ότι είδε το έγγραφο, αλλά δεν είναι …έγγραφο, παρά e-mail .

Έτσι το έγγραφο που έγραψε με τα χεράκια του ο Χριστοφοράκος έγινε τώρα e-mail στο οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει αναγραφόμενο το ποσό που είδε το φως της δημοσιότητας…!

Αποστολέας φέρεται να είναι κάποια εταιρεία NYdesigngroup@aol.com και παραλήπτης η διεύθυνση mariokatsikas@faran.gr που έχει να κάνει με φαρμακευτική εταιρεία στην Κηφισιά.

Πως ο Χριστοφοράκος έγινε NYdesigngroup…

Σχολιάζοντας τα «νέα δεδομένα» ο Κ. Τζαβάρας τόνισε πως «αποδεικνύεται πως το ΠΑΣΟΚ ανάλογα με τις αντιρρήσεις που προβάλλουμε αναλόγως διαμορφώνει και το περιεχόμενο ενός εγγράφου που παραμένει φάντασμα. Ο κ. Βαληράκης οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του» ο κ. Τζαβάρας δήλωσε: «Αποκαλύπτεται πως το αρχικό αναληθές κατασκεύασμα του κ. Βαληράκη παραχωρεί τώρα τη θέση του σε ένα ακόμα πιο αυταπόδεικτο ψεύδος και η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Από το Σάββατο μέχρι σήμερα ο Χριστοφοράκος έγινε NYdesigngroup. Το χειρόγραφο έγινε ηλεκτρονικό μήνυμα και ο άνθρωπος του Υπουργικού Συμβούλιο έγινε γαλάζιος Υπουργός. Είναι ύποπτη η προέλευση του συγκεκριμένου mail από τη στιγμή που δεν έχει εισαχθεί στην επιτροπή μέσω του αποδεικτικού υλικού που έχει συλλέξει είτε η Γερμανική Δικαιοσύνη, είτε η Debevoise, είτε η ελληνική δικαιοσύνη. Το έγγραφο αυτό δεν έχει το χαρακτηριστικό αριθμό ταυτότητας που φέρουν όλα τα έγγραφα της δικογραφίας».

http://www.antinews.gr/?p=48068