Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ποιος έχει τα κότσια να φέρει αυτό το σκάνδαλο στην Βουλή;


1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων

Η σύμβαση της ντροπής: 1,32 δις πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος (το ΔΝΤ τι το θέλαμε αφού είχαμε τόσα λεφτά), Παραλαμβάνουμε το γερμένο υποβρύχιο και τέλος… απεμπολούμε κάθε απαίτηση από τις προηγούμενες συμφωνίες, παρ’ όλο που η Γερμανική δικαιοσύνη έχει τεκμηριώσει ζημία του από τις μαύρες πληρωμές!

Θυμάστε βεβαίως την υπόθεση του περιβόητου ταξιδιού της χλιδής του Ν. Παπανδρέου στο Άμπου Ντάμπι με το προεδρικό αεροσκάφος και τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα στο handling του αεροδρομίου. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η σύναψη συμφωνίας για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και βέβαια τα περιβόητα γερμένα υποβρύχια.

Όπως αποκαλύπτει ο Καθημερινή, ο περιφερόμενος θίασος προέβει σε μία συνδιαλλαγή η οποία οπωσδήποτε θα απασχολήσει κάποια επόμενη εξεταστική αφού παραπέμπει στις “μαγικές” συμφωνίες τύπου Siemens, MAN κλπ.

Συγκεκριμένα:

Η σύμβαση – πλαίσιο του ελληνικού Δημοσίου με την TKMS (Thyssen Krupp Marine Systems) και την «Αμπού Ντάμπι Μαρ» θα στοιχίσει στον φορολογούμενο περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ εφέτος και συνολικά 1,32 δισ. ευρώ. Σε μία εποχή λοιπόν που ψηφίζουμε “ΝΑΙ” στο ΔΝΤ γιατί “δεν θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις”, χαρίζουν σε Γερμανούς και Άραβες κολοσσιαία ποσά από το υστέρημα του λαού.

- Θα πρέπει να γίνει δεκτός ο «Παπανικολής» (σ.σ. το υποβρύχιο που… έγερνε) για το οποίο το ελληνικό Δημόσιο έχει ανακοινώσει ότι θα το πουλήσει αλλού… Έχετε διανοηθεί τέτοιο ασύλληπτο αίσχος; Το υποβρύχιο που υπό άλλες συνθήκες έπρεπε να επιστραφεί και να απαιτήσουμε μία γενναία αποζημίωση. Μπράβο στο ΠΑΣΟΚ.

και το κορυφαίο…

- Τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύονται ότι δεν θα εγείρουν απαιτήσεις που προκύπτουν από προηγούμενες συμφωνίες. Αν σε αυτήν τη διατύπωση περιλαμβάνεται και η ακύρωση της δυνατότητας της ελληνικής πλευράς να εγείρει αστικές απαιτήσεις κατά της TKMS για τις προηγούμενες δύο συμβάσεις, εφόσον αποδειχθεί δωροδoκία Ελλήνων αξιωματούχων, δεν καλύπτεται, κατά την άποψη της ελληνικής πλευράς, η περίπτωση αυτή από τη συγκεκριμένη διατύπωση. Επισημαίνεται, ότι το Ανώτατο Aκυρωτικό Δικαστήριο της Γερμανίας έχει αποφανθεί ότι η ζημιά εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου τεκμαίρεται και μόνο από το γεγονός της εκταμίευσης από τα ταμεία της πωλήτριας εταιρείας κεφαλαίων για «μαύρες πληρωμές».

Μην αναρωτιέστε, θα εγερθούν ακριβώς οι ίδιες απαιτήσεις που έγειρε ο κύριος Βουρλούμης για τις καταστροφικές συμφωνίες με τη Siemens.

Για να δούμε τώρα πόσοι από το κοινοβούλιο έχουν τα κότσια. Όποιος δεν αντιδράσει, είναι απλά συνένοχος.

http://olympia.gr/