Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για ότι μας συμβεί…..

















Του Πέτρου Χασάπη

Αυτή τη δημοκρατία δεν έχουμε; Νωπή λαϊκή εντολή δεν ισχυρίζεται ο κ. Παπανδρέου ότι πήρε; Μόνος του δεν αποφάσισε να πάει στο ΔΝΤ; Μήπως ρώτησε κανέναν και δεν το ξέρουμε; Ε, λοιπόν τώρα και μόνος του θα πορευτεί. Ο λαός αρνείται να συμπορευτεί με τον κ. Παπανδρέου. Ας πάρει λοιπόν τη νωπή λαϊκή εντολή του και ας προχωρήσει.
Όταν στις 5-10-2009 ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας υποσχόμενος, προκειμένου να εκλεγεί, τα πάντα, δεν φρόντισε τουλάχιστον, τότε που τα spreads ήταν 120-130 μ.β. και τα επιτόκια δανεισμού της χώρας χαμηλά, να δείξει ικανότητα και προνοητικότητα. Να διευθετήσει τα οικονομικά της χώρας και σιγά σιγά να κάνει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο τομέα ώστε να συμμαζέψει τα οικονομικά της χώρας και να μειώσει το έλλειμμα, χωρίς να κινδυνέψει η χώρα να αντιμετωπίσει πρόβλημα δανεισμού.

Απεναντίας, για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους, δηλαδή προκειμένου να εξευτελίσει πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία και λειτουργώντας ως διεθνής κουμανταδόρος, περιέφερε τη χώρα διεθνώς ως ένα αναξιόπιστο κράτος που…. μοιάζει οικονομικά με τον «Τιτανικό». Αργότερα άρχισε λεονταρισμούς εναντίον των διεθνών κερδοσκόπων, από τους οποίους περίμενε να λάβει δανεικά και εκβίαζε την ΕΕ μπλοφάροντας με το δίλημμα «βοήθεια ή ΔΝΤ».

Το αποτέλεσμα είναι η επαίσχυντη για την Ελλάδα σύμβαση με το ΔΝΤ και η εξαθλίωση του λαού που έρχεται.
Ο κ. Παπανδρέου δεν ενήργησε ως σώφρων πολιτικός, αλλά ως ένας κακός παίχτης, ο οποίος τα έχασε όλα σε ένα «χαρτί».
Το μένος του εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, τον οδήγησε όχι μόνο στην καταστροφή της χώρας, όχι μόνο στο ότι δεν καταδέχτηκε να συνεννοηθεί προηγουμένως με την Αξιωματική αντιπολίτευση και τον παλιό συμφοιτητή του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τώρα ακόμα που δεν ξέρει αν θα ξημερώσει αύριο το πρωϊ στην πρωθυπουργία της χώρας, θέλει να στήσει εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία (λες και θα βγει τίποτα) για να εξευτελίσει και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και ευτελίζοντας τη χώρα πιο πολύ, αντί να ζητήσει τη βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Ο κ. Παπανδρέου παίζει και πάλι επικοινωνιακά, αλλά τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για ότι συμβεί και ευτυχώς που ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε όρθια μια ελπίδα σ’ αυτόν το τόπο, μη υποκύπτοντας στις πιέσεις των κρατικοδίαιτων ολιγαρχών.