Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η Εκδίκαση της αγωγής Ρουσόπουλου κατά Ντάσκα, Αυτιά, Βλάχου. Ο μαγικός κόσμος των ΜΜ”Ε”.


Ρεπορτάζ από τον Εύελπι.

Θα ήταν ένα καλό σενάριο κωμωδίας. Δυστυχώς όμως είναι η Ελληνική τραγική πραγματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι με τα μαρκούτσια μπορούσαν μέχρι πρότινος να χειραγωγούν την κοινή γνώμη, γεγονός που εξηγεί την κοινωνική κατρακύλα. Ευτυχώς τώρα, αποτελούν ένα απεχθές παρελθόν όπως βέβαια και τα αφεντικά τους. Δεν πείθουν κανέναν πλέον. (Ευτύχημα γι’ αυτούς που έχουν τον Καπερνάρο δικηγόρο, ο άνθρωπος είναι σοβαρός και ο μόνος που μπορεί να παλέψει μία τέτοια υπόθεση).

Εκεί λοιπόν που αναμέναμε όλοι τα περιβόητα στοιχεία για τον παράνομο πλουτισμό του Ρουσσόπουλου, την πολυπόθητη τεκμηρίωση δηλαδή αυτών που ακούμε εδώ και τόσους μήνες, είδαμε έκπληκτοι μία προσπαθεια για …αναβολη της δίκης!

Αν είναι δυνατόν… προσπάθεια για αναβολή μίας δίκης που περιμένει όλη η Ελλάδα, όπου οι “μαχητές της ενημέρωσης” θα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους και να εκμηδενίσουν τον ενάγοντα. Στοιχεία που μάλιστα θα έπρεπε να διαθέτουν εδώ και 20 μήνες, αφού η μεγάλη αποκάλυψη για διαπλοκή Ρουσσόπουλου – Βατοπαιδίου έγινε στις 26/08/2008. Σίγουρα λοιπόν δημοσιογράφοι τέτοιας εμβέλειας διέθεταν τα στοιχεία διασταυρωμένα -ως οφείλουν βάσει νόμου- για να κάνουν αυτή την κορυφαία αποκάλυψη.

Εδώ λοιπόν ήρθε η πρώτη έκπληξη. Η αναβολή ζητήθηκε λόγω αναμονής στοιχείων που δεν είχαν φτάσει ακόμα στα χέρια των κατηγορουμένων! Μα καθήστε βρε παιδιά… Εδώ και δυό χρόνια λέγατε κάποιον “λαμόγιο” χωρίς να έχετε όλα τα στοιχεία και μάλιστα διασταυρωμένα; Πέρασαν μάλιστα 20 μήνες και ακόμα τα ψάχνετε;

Αυτό βέβαια ανέφερε και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου που επεσήμανε ότι οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην εν λόγω εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, δεν είχαν διασταυρώσει τα στοιχεία, σημειώνοντας πως ήταν ήδη εν γνώσει τους η ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο τότε υπουργός Επικρατείας σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση.

Να σημειώσουμε εδώ για να είμαστε ακριβοδίκαιοι ότι ο μόνος που κράτησε στιβαρή στάση εμμένοντας στις απόψεις του ήταν ο Βλάχος που μάλιστα είπε: “Ζητώ συγνώμη από τον κ.Ρουσόπουλο. Δεν είναι λαμόγιο, αλλά αρχιλαμόγιο”. Προφανώς θα έχει κάποια στοιχεία που τα κρατά κρυφά (ίσως για τον Άρειο Πάγο).

Ο Γ. Αυτιάς καθόταν κάτωχρος σε μία γωνία δίνοντας την αίσθηση ότι ένιωθε τελείως άβολα που είχε εμπλακεί σ’ αυτή την υπόθεση. Μάρτυρας υπεράσπισης του ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που εξήρε το ήθος του Γ. Αυτιά, δικαιολόγησε την αναγκαιότητα έρευνας σε πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τόνισε όμως με νόημα τη σχέση του σταθμού Alpha (ιδιοκτησίας τότε Κοντομηνά που αντιμετώπιζε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος), την ανάδειξη της υπόθεσης Βατοπαιδίου, συνδέοντας τα άμεσα με τους λόγους που ο Γ. Αυτιάς (ως υπάλληλος τότε του κ. Κοντομηνά) ασχολήθηκε με τον Ρουσσόπουλο.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπαγιάννης δεν είχε καμμία σχέση με τον Alpha ή τον κύριο Κοντομηνά. Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που μέσω του “Αποκαλυπτικού Δελτίου” είχε φέρει στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο που έδειχνε το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Σημίτη να παρελαύνει στο Βατοπαίδι. Βίντεο που βέβαια δεν παίχτηκε ποτέ στον Alpha.

Έκπληξη ήταν και η παρέμβαση του Σάββα Τσιτουρίδη, που ενώ κλήθηκε από την πλευρά του Γ. Βλάχου, αρνήθηκε ότι εκτελεί χρέη “μάρτυρα κατηγορίας”. Ενώ εξήρε τον χαρακτήρα του Γ. Βλάχου, τόνισε (ως ομοιοπαθής) ότι εντέλει οι πολιτικοί πρέπει να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη άμεσα όταν συκοφαντούνται, αφού και ο ίδιος πλήρωσε ακριβά την επιλογή του να μην καταθέσει αγωγές όταν δέχτηκε τις πρώτες επιθέσεις.
Καταλυτικός και ο Βερύκιος που λόγω της οξυδέρκειας που τον διακρίνει είχε διαχωρίσει από τότε την θέση του και χρησιμοποιούσε πολύ προσεκτικές εκφράσεις. Έτσι, η κατάθεση του δεν περιείχε καμμία μομφή (παρ’ ότι μάρτυρας υπεράσπισης) και ξεκαθάρισε ότι “στην επίμαχη εκπομπή έγινε μια βαθύτατα πολιτική κριτική στο φαινόμενο και όχι στο πρόσωπο Ρουσόπουλος”.

Τα φαινόμενα βέβαια μπορεί να απατούν και να μην καταθέτουν αγωγές, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ρουσσόπουλος επέμεινε στο να εκδικαστεί η αγωγή και μάλλον είχε δίκιο αφού όλοι πλην Γ. Βλάχου υπαναχώρησαν από τις τότε κατηγορίες που πρόσαπταν στον πρώην υπουργό.

Το παρασκήνιο ήταν αρκετά πλούσιο και ίσως δούμε επιπλέον διώξεις αφού ημέρες πριν την δίκη ανώνυμες πηγές στο διαδίκτυο υποστήριζαν ότι η αγωγή είχε αποσυρθεί.

Έπειτα, οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι ο Θ. Ρουσσόπουλος δεν θα εμφανιζόταν (μυστήριοι ισχυρισμοί. Δηλαδή θα έκανε αγωγή για να την έβλεπε από την …τηλεόραση;)

Εντέλει μάλλον ήταν ευσεβείς πόθοι αφού την αναβολή την ζήτησε η άλλη πλευρά όπως είδαμε στην αρχή.

Βέβαια και οι ισχυρισμοί περί γιουχαΐσματος που ακούστηκαν εις βάρος του πρώην υπουργού δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Με τόσες κάμερες, τόσους έγκριτους δημοσιογράφους παρόντες, εάν είχε γίνει το παραμικρό θα είχαμε και εικόνα και επώνυμο ρεπορτάζ. Εμείς όμως που είμασταν εκεί είδαμε ακριβώς την αντίθετη εικόνα, δηλαδή πολλοί έσπευσαν να χαιρετίσουν και να συμπαρασταθούν στον Ρουσσόπουλο. Μπορεί να ήταν εγκάθετοι, μπορεί να έλκονται από την εικόνα ενός πρώην υπουργού, το γεγονός πάντως είναι αυτό.

Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες και βέβαια θα σας κρατήσουμε ενήμερους. Όπως θα σας κρατήσουμε ενήμερους για ενδεχόμενες ενέργειες σχετιζόμενες με την υπόθεση που αφορούν σε κακουργηματικές πράξεις, εκβιασμός μέσω διαδικτύου, τρομοκρατία μάρτυρα, απόπειρα χειραγώγησης δικαιοσύνης κλπ. Έτσι τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί το Star.gr στο σχετικό ρεπορτάζ.

olympia.gr