Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Τα επικοινωνιακά κόλπα του κ.Λοβέρδου ειναι γνωστά απο την προηγούμενη φορά

Νέα δυσμενέστερα δεδομένα για εκατομμύρια ασφαλισμένους δημιουργεί η επιστροφή τελεσίγραφο των Βρυξελλών και του ΔΝΤ προς τους Λοβέρδο – Παπακωνσταντίνου για τις αλλαγές στις συντάξεις, μετέδωσε σήμερα το Mega.

Η Τρόικα επικαλούμενη την συμφωνία που έχει υπογραφεί με την Αθήνα για τη χορήγηση της βοήθειας των 110 δις ευρώ ζητεί να χορηγείται πλήρης σύνταξη πριν τα 65 με σαράντα χρόνια δουλειάς. Ακόμα ζητάει να καταργηθούν οι συντάξεις χηρείας σε γυναίκες κάτω των 50 ετών και να εφαρμοστεί το νέο ασφαλιστικό από το 2015.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται με το πιστόλι στον κρόταφο» προσπαθεί να μας πει «δίνει μάχη ως το παρά πέντε» και ότι τάχα «ξεκινάει διάλογο και για τις απαιτήσεις της Τρόικας στον ιδιωτικό τομέα».

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Μου ζητούν η έναρξη εφαρμογής του συστήματος αντί του 2018 να γίνει το 2015, μου ζητούν τα 40 χρόνια στην εργασία να είναι η βάση για να υπάρχει μια σύνταξη δίχως περικοπές. Πολλά θα κριθούν από την αναλογιστική μελέτη που θα είναι έτοιμη την ερχόμενη Παρασκευή».

Όλοι βέβαια γνωρίζουμε από την …προηγούμενη φορά το κόλπο και δεν μασάμε πλέον. Παρουσιάζουν τα μέτρα ως πολύ χειρότερα από αυτά που θα είναι για να πει ο κοσμάκης «ουφ γλυτώσαμε το χειρότερο»

Για επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου Εργασίας που σπέρνουν ανασφάλεια κάνει λόγο ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Ι. Βρούτσης.

«Ο κ. Λοβέρδος σε πρωινή εκπομπή, αποφεύγοντας προηγουμένως κάθε διάλογο και κάθε διαβούλευση, αναφέρθηκε σε νέα «επαχθή μέτρα» που, όπως, είπε του επιβάλλονται από την Ευρώπη. Και την ίδια στιγμή προβαίνει σε λεονταρισμούς, δηλώνοντας ότι θα πείσει την Ευρώπη ότι τα νέα αυτά μέτρα δεν είναι απαραίτητα.

Μα εάν πράγματι δεν είναι απαραίτητα και εάν πράγματι -όπως οφείλει- πείσει γι αυτό τους Ευρωπαίους, τότε για ποιο λόγο προκαλεί στο ευρύ κοινό των ασφαλισμένων νέα αναστάτωση και νέα σύγχυση;

Μέχρι πότε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του κ. υπουργού θα σπέρνουν ανασφάλεια και πανικό σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους;

Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα…»

http://www.antinews.gr/?p=47146