Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ερώτηση Νικολόπουλου για το ποιοι είναι οι πραγματικοί συντάκτες του επώδυνου μνημονίου των μέτρων!


Άμεση αντίδραση του βουλευτή Αχαίας της Νέας Δημοκρατία Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Στρος Καν σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Μιχαλη Ιγνατίου για λογαριασμό του Mega και στην οποία συνέντευξη αναφέρει (αντίθετα με αυτό που δηλώθηκε στη βουλή των Ελλήνων) ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ) με τα πιο επώδυνα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ σε ευρωπαική χώρα , το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ.
Η ερώτηση του βουλευτή προς τον υπουργό Οικονομικών έχει όπως παρακάτω:

" Mε έκπληξη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στις 14 Μαΐου 2010 με την κυρία Τρέμη , ακούσαμε την ανταπόκριση του γνωστού δημοσιογράφου από την Ουάσινγκτον κ. Μιχάλη Ιγνατίου, να μας ενημερώνει ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, στο περιθώριο μιας συνέντευξης που έδωσε για λογαριασμό του καναλιού, ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ), το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ. Εμείς λέμε, πως αν αυτό αληθεύει τότε η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου προσωπικά, ο οποίος άλλα είπε μέσα στη Βουλή, είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος δικαιούται να γνωρίζει ποιος.....ακριβώς είναι ο εμπνευστής αυτών των σκληρών μέτρων που υποτίθεται ότι τάχα μας τα επέβαλε το ΔΝΤ. Ο κ. Στρος Καν ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα και τους κ. Παπακωσταντίνου και κ. Προβόπουλο σαν τους συντάκτες της συμφωνίας. Το θέμα είναι ζωτικής πολιτικής σημασίας και πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως για να μάθουμε ποιος λέει αλήθεια. Το ΔΝΤ ή η ελληνική κυβέρνηση;
ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Υπουργός:
1)Είναι αλήθεια η ψέμα αυτά που ισχυρίσθηκε ο Στρος Καν ότι δηλαδή τελικά η Ελληνική κυβέρνηση συνέταξε το περίφημο μνημόνιο των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν και που η ίδια μέσα στη βουλή μας τα παρουσίασε σαν έργο του ΔΝΤ.
2)Η περίπτωση του να συντάχθηκε το μνημόνιο, όπως δήλωσε ο κ. Στρος Καν, από τους κ Παπακωσταντίνου και κ. Προβοπουλο, και όχι από το ΔΝΤ:
α), είναι σε γνώση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και του υπόλοιπου υπουργικού συμβουλίου;
β) Ποια λογική σας οδήγησε να πείτε ψέματα εξαπατώντας όλο τον Ελληνικό λαό παίρνοντας ιδιαίτερα σκληρά μέτρα στους μη έχοντες και μη προνομιούχους πολίτες της πατρίδος μας;"

Αναρτήθηκε από ONLINE-PRESS