Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Η ΝΔ δεν πρέπει να συναινέσει στην κατάργηση της ανωνυμίας των blogs..

Η υπόθεση με την κατάργηση της ανωνυμίας των blogs που σκέφτεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ σοβαρή. Και είναι σοβαρή γιατί αν θεσπιστεί κάτι τέτοιο, ουσιαστικά φιμώνει και οδηγεί σε αυτολογοκρισία τις ελεύθερες φωνές των πολιτών, με τον εκβιασμό ότι επικρέμανται πάνω από τα κεφάλια των bloggers, διώξεις και αγωγές από κάθε είδους προσωπικά «θιγόμενους» ή «αυτόκλητους υπερασπιστές της δημοκρατίας».
Αν συμβεί κάτι τέτοιο,....
πολλοί λίγοι πολίτες θα είναι εκείνοι που θα έχουν τη διάθεση να μπλέξουν στα Δικαστήρια με μακροχρόνιους και αμφίβολους ως προς το αποτέλεσμα δικαστικούς αγώνες. Τότε ο δρόμος στο διαδίκτυο θα μείνει ελεύθερος μόνο για τους ασχολούμενους με τα ΜΜΕ και τους οικονομικά ισχυρούς που δεν φοβούνται τίποτα, γιατί απλά, αυτοί οι ίδιοι είναι η πραγματική εξουσία.
Το ΠΑΣΟΚ προφανώς λησμόνησε τη δράση του διαδικτύου εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, όταν εκείνη ήταν στην κυβέρνηση και τώρα ανακαλύπτει και βάζει μπροστά το συμφέρον δήθεν «θιγόμενων» πολιτών. Όμως κανείς έντιμος πολίτης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Απεναντίας η αναφορά του ονόματός του έντιμου πολίτη μάλλον διαφήμιση θα του κάνει. Εκείνος που έχει να κρύψει κάτι, δηλαδή το «λαμόγιο» πολίτης, εκείνος φοβάται τις ελεύθερες φωνές.
Εμείς πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει να μην συναινέσουν σ’ αυτή την φίμωση των blogs που σκέφτονται στο ΠΑΣΟΚ. Τυχόν συναίνεση θα είναι μεγάλο λάθος, καθόσον αυτή τη στιγμή όλο το διαδίκτυο στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αποτελεί τη μόνη νησίδα πραγματικής πληροφόρησης των πολιτών.
Όπως όμως και να έχει το πράγμα ό,τι και να γίνει, οι άνθρωποι του διαδικτύου θα βρουν αμέσως εναλλακτικό τρόπο ελεύθερης μεταξύ τους επικοινωνίας, η οποία και θα είναι μάλιστα τότε πιο ισχυρή και αλληλέγγυα και όχι χαλαρή όπως είναι σήμερα, οπότε το μόνο που θα μείνει στην πολιτική εξουσία, θα είναι ο παραπέρα εξευτελισμός της.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blogs_24.html#ixzz0opp4ZN82