Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Συνέντευξη στην El Pais του Γ. Παπανδρέου

«Δώστε μας χρόνο για να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν» δηλώνει στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.


Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρωθυπουργός αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, τονίζοντας ότι αποτελεί θέμα αξιοπιστίας της χώρας να επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί.

Ο κ. Παπανδρέου μιλά για σκληρά, αλλά αναγκαία οικονομικά μέτραπου ελήφθησαν, παρατηρώντας ότι ένας λόγος που είναι τόσο επώδυνα είναι γιατί η χώρα πρέπει να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι έτοιμη για θυσίες.

Στη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για κακή διαχείριση, για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και διαφθορά.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στο ρόλο των κερδοσκόπων και κάνει λόγο για μη έγκαιρη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Επισημαίνει ότι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα και υπογραμμίζει ότι πλεον δεν αρκεί μια χώρα να λάβει μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Πηγή: http://www.tovima.gr/


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/el-pais.html#ixzz0opcuIMjC