Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Όλοι στις απεργίες...

Σε δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Τρίτης και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ανάκληση των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Νέο μπλόκο ετοιμάζουν για την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά ναυταργάτες και ΠΑΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας».
Τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται είναι....
κοινωνικά άδικα, αλλά και αναποτελεσματικά γιατί οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια και την ύφεση, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ. Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό σφαγιάζει θεμελιώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη συνταξιούχων και των εργαζομένων, τονίζει.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Κυβέρνηση-τρόικα δανειστών και εργοδότες προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο, σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας, αλλά μιας βέβαιης αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού, αναφέρει η ΓΣΕΕ καλώντας σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Η διακήρυξη της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να διευκολύνουν τους απεργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια -προς το παρόν δεν είναι σαφές με ποια μορφή θα απεργήσουν οι εργαζομενοι.

Στην απεργία της Τρίτης πρόκειται να μετάσχει Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αναστέλλοντας ταυτόχρονα την απεργία που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη, 30 του μηνός.

Εν τω μεταξύ, με νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά απειλούν την Τρίτη δύο από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ, κόντρα στην απόφαση που έλαβε το συνδικάτο να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση. Εμποροι και επιχειρηματίες του τουρισμού ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον των δύο σωματείων.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων, σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ που καταγγέλλει τις «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας».

Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης.

Στην 24ωρη κινητοποίηση μετέχει επίσης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούνται από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και οι ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών.

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.


Πως θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει τα εργατικά συνδικάτα, με δυσκολία θα πραγματοποιούν οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα κυκλοφορήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_9676.html#more