Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

“Αλβανική” σύνταξη 480 ευρώ.

Από: capital.gr
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μαξίμου για το ασφαλιστικό, σε βαρύ κλίμα λόγω των ασφυκτικών πιέσεων της τρόικας για δραματικό περιορισμό των συντάξεων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης Στο Μαξι9μου αποφασίστηκε η συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης με απώτερο στόχο το ασφαλιστικό να έχει κλείσει μέσα στον Ιούλιο.
Από τις συζητήσεις προκύπτει ότι το μνημόνιο θα αποτελέσει τη βάση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ δεν αποκλείστηκαν και περαιτέρω συζητήσεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Κατά τις επαφές των εμπειρογνωμόνων με τους εκπροσώπους του υπουργείου, που ολοκληρώθηκαν προσωρινά την περασμένη Παρασκευή, η τρόικα ζήτησε, μεταξύ άλλων:

1) Από το 2015 να αλλάξει για όλους τους ασφαλισμένους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και να υπολογίζεται με το 1,2% για κάθε έτος από 2% (ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος ασφάλισης).

Το μέτρο αυτό οδηγεί σε συντάξεις ύψους 480 ευρώ- με μείωση 50%- ακόμη και για αυτούς που είναι σήμερα ασφαλισμένοι (αφορά όσους είναι ασφαλισμένοι και πριν από το 1983). Η απαίτηση αυτή της τρόικας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς, αφού το θέμα δεν περιλαμβάνεται καν στο μνημόνιο.

==================
Το σχέδιο αλβανοποίησης της χώρας σε επίπεδο μισθών είναι σε πλήρη εφαρμογή. Όσο ο ελληνικός λαός δεν αντιδρά το οικονομικό επιτελείο και τρόικα θα κόβουν για λόγους γοήτρου και αξιοπιστίας και συμφωνίας. Σήμερα έχουμε πληθωρισμό 5% και με βάση αυτό το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι ήδη ανεπίκαιρο και εκτός στόχων όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Συμφωνα με αυτό χρειάζεται άμεσα να πέσει ο πληθωρισμός μέσα απο την γενική καταστροφή της οικονομίας. Αλλιώς οι θυσίες πάνε χαμένες.

http://papaioannou.wordpress.com/2010/06/01/%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-480-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/#more-13490