Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σ. Ξυνίδης: Κάποιοι πιστεύουν πως θα «με τελειώσουν»

Την αντίδραση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη προκάλεσε δημοσίευμα εφημερίδας που τον εμπλέκει στο σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», ο κ. Ξυνίδης φέρεται να υπέγραψε το 2001, ως μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους και ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, έγγραφο με το οποίο η επιτροπή συναινούσε στο να αποχαρακτηριστούν και να αποδοθούν στο μοναστήρι εκτάσεις που είχαν δεσμευτεί για το λιμένα το Πόρτο Λάγος.

Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Ξυνίδης, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το έγγραφο αυτό είναι «πασίγνωστο» και ότι έχει χρησιμοποιηθεί «κατ' επανάληψη στις δίκες μεταξύ δημοσίου αλλά και φορέων της Ξάνθης με την Μονή Βατοπεδίου».

Τοννίζει επίσης ότι η δημοσιοποίησή του «σχετίζεται άμεσα με εκβιασμό που μου τέθηκε προ ημερών στο γραφείο μου στη Ξάνθη, μεταξύ κατάθεσης και ψήφισης Καλλικράτη, προκειμένου να υπαναχωρήσω της άποψής μου για την πρωτεύουσα του Δήμου Αβδήρων».

«Είναι πράγματι απορίας άξιο πως πιστεύουν κάποιοι ότι θα “με τελειώσουν” όπως μου είπαν μέσω των μαντατοφόρων τους που μ' επισκέφτηκαν, με ένα θέμα που έχει αποτελέσει τον κύριο προσωπικό μου αγώνα αλλά και της οικογένειάς μου με τεράστιο κόστος αλλά και κοινωνική αναγνώριση και επιβράβευση... Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ με κανέναν και για κανέναν λόγο την πολιτική και προσωπική μου αυτονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής για το Βατοπέδι Νίκος Δένδιας, σχολιάζει ότι «η σημερινή αποκάλυψη για την εμπλοκή του κ. Ξυνίδη στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου καταδεικνύει την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ, τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν οι επιλογές του και γεννά εύλογα ερωτήματα που πρέπει πειστικά να απαντηθούν: Πρέπει να κατηγορηθεί ο κ. Ξυνίδης επειδή εφάρμοσε γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του κράτους; Αν για το ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας του είναι “αθώος”, γιατί τότε είναι “ένοχοι” οι υπουργοί της Ν.Δ. που έκαναν ακριβώς το ίδιο; Αν είναι “αθώοι” εκείνοι που έδωσαν τη λίμνη στη Μονή, γιατί είναι “ένοχοι” όσοι προσπάθησαν να την πάρουν πίσω και να την επιστρέψουν στους αγρότες;».

Ο κ. Δένδιας καλεί ακόμα το ΠΑΣΟΚ «να επανέλθει επιτέλους στο χώρο της πολιτικής, εγκαταλείποντας το μάταιο κυνήγι μαγισσών και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και του λαού».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1826388