Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ομογένεια προς Διαμαντοπούλου: Η διατήρηση και αναβάθμιση των σχολείων μας είναι θέμα εθνικό και όχι οικονομικό!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ – ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Αξιότιμη κ.Υπουργέ.

Σεβόμενοι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Πατρίδα μας και αλληλέγγυοι στη μάχη που δίνει ο Ελληνικός Λαός, να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, θεωρήσαμε, ότι... δεν θα έπρεπε ακόμη μια φορά να σας ενοχλήσουμε, για τα πολλά και ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Γερμανία.

Δεν περιμέναμε όμως ποτέ, ότι δεν θα δώσετε καθόλου σημασία στις επιστολές μας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις απορίες και τα ερωτήματα των Γονέων του Απόδημου Ελληνισμού, και όχι μόνο.
Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σας υπενθυμίσουμε ότι...συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια επαγγελματικής τους υποβάθμισης, ηθικής απαξίωσης και οικονομικής εξαθλίωσης, τα οποία η κυβέρνησή μας κατεργάζεται και προτάσσει ως εύκολη λύση σε χαλεπούς καιρούς.
Η κατάργηση και η συρρίκνωση τμημάτων, σχολικών μονάδων και Διευθύνσεων, η αβεβαιότητα γονέων και δασκάλων και η εργασιακή τους ομηρία, οδηγεί στο κλείσιμο των σχολείων και στο μαρασμό της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας.

Σας θυμίζουμε:
- Η διατήρηση και αναβάθμιση των σχολείων μας είναι θέμα εθνικό και όχι οικονομικό.
- Ο χειρισμός εθνικών θεμάτων όπως αυτό με λογιστικά κριτήρια, ιστορικά έχει ντροπιάσει κατ’ επανάληψη τους υπευθύνους.
- Η ευθύνη των αποφάσεων καθώς και οι διοικητικοί θώκοι δεν αποτελούν πνευματική κατάκτηση και σωματική προέκταση των αρμοδίων, αλλά τους ανατέθηκαν προσωρινά από τον ελληνικό λαό.
- Το δικαίωμα μας να μετέχουμε της ελληνικής παιδείας και να φέρουμε στη συνείδησή μας ταυτότητα ελληνική αποτελεί για μας κατάκτηση, δεν μας απονεμήθηκε.
Καλούμε:
- Τους ιθύνοντες των αρμοδίων υπηρεσιών που αναλαμβάνουν να καταστρώσουν πλάνα για το μέλλον της Ελληνόγλωσσης Παιδείας, να σκύψουν πρώτα ευλαβικά μπροστά στην τρισχιλιόχρονη ιστορία της.
- Τους επί συμβάσει κλειδοκράτορες των Αρχών, να μην πετούν στον Καιάδα το πανάρχαιο και πανίσχυρο όπλο της Ελληνόγλωσσης μαθητείας ως άχρηστο και χρηματοβόρο, επειδή έτσι τους υπέδειξαν οι λογιστές και οι χορηγοί τους.
- Τους μπροστάρηδες της μάχης για το μέλλον των σχολείων και των κοινοτήτων μας (Υπουργεία, Προξενικές αρχές και Ομοσπονδίες), να μην λιποψυχούν τόσο εύκολα μπροστά στην συγκυρία και να μη σηκώνουν ψηλά τα χέρια όπως τους βολεύει, αλλά να σηκώσουν ψηλά τα μανίκια για δουλειά όπως μας υποσχέθηκαν και όπως οφείλουν να πράξουν.
- Τον Ελληνισμό της διασποράς, να αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες και να ριχτεί στη μάχη για την υπεράσπιση της ορθής Ελληνόγλωσσης αγωγής των παιδιών του.

Για να σηκώσουμε στα χέρια μας το λίκνο της συνείδησης που λέγεται ελληνικό σχολείο.
Για να φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το λιμάνι της ξενητιάς που λέγεται ελληνικό σχολείο.
Για να πισωδρομήσουν και να κατεβάσουν τ` ανάξια χέρια τους από πάνω του, όσοι αγόγγυστα μηχανεύονται το μέλλον του χωρίς ποτέ να έχουν περάσει την πόρτα του.

Για όλους αυτούς και για τη γλώσσα μας έγραψε προφητικά ο Γ. Σεφέρης:
“ Μα τι γυρεύουν οι ψυχές μας πάνω σε καταστρώματα καταλυμένων καραβιών μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες;“…




Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ