Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Δημοτικό Σχολείο Μαυροδεντρίου Κοζάνης - "Σχολεία υποστηρικτές των παιδιών"













Την Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010, το Δημοτικό σχολείο Μαυροδεντρίου, παρουσίασε το πρόγραμμα «Σχολεία υποστηρικτές των Παιδιών». Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του σχολείου κυρία Πολυχρονίδου Ζωή που μας παραχώρησε το λόγο της και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και οργανώτρια της γιορτής, κυρία Αποστολίδου Σοφία που μας έδωσε τις φωτογραφίες και το κείμενο που έγραψε η ίδια και αναγνώστηκε από τους μαθητές, Δεσποινίδου Μαρία και Στεφανίδη Δημήτρη. Καλησπέρα!Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε την…αποχαιρετιστήρια εκδήλωσή μας στο υπέροχο αυτό πάρκο.Κλείνουμε απόψε εδώ μαζί σας ακόμα ένα ταξίδι με οδηγούς τους μαθητές και τους δασκάλους. Ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, εμπειρίες, δράσεις.Η αλήθεια είναι πως φέτος έχουμε περισσότερο άγχος, όχι γιατί προσπαθήσαμε λιγότερο, αλλά γιατί το θέμα της φετινής μας εκδήλωσης είναι λιγάκι περίεργο. Και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.Εμείς τα παιδιά αποτελούμε μέρος της κοινωνίας, έχουμε άποψη, γνώμη, φωνή, υποχρεώσεις, δικαιώματα μα πάνω απ΄ όλα έχουμε ακόμα ευαισθησίες. Καταλαβαίνουμε περισσότερα απ΄ όσα νομίζετε και πονάμε περισσότερο απ΄ όσο θέλουμε να γνωρίζετε.Έτσι λοιπόν όταν τα Χριστούγεννα
η κυρία Σοφία Αποστολίδου μας μίλησε για τη unicef, για τα παιδιά που υποφέρουν και πεινάνε, δεχτήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη να βοηθήσουμε. Μαζέψαμε λοιπόν ένα χρηματικό ποσό και το στείλαμε. Μ΄ αυτό τον τρόπο εμείς γίναμε πιο ευτυχισμένοι γιατί νιώσαμε έντονα ότι προσφέραμε κάτι σε κάποια παιδιά της ηλικίας μας που ήταν καταδικασμένα.Και ήταν απερίγραπτη η χαρά μας όταν μετά από λίγο καιρό λάβαμε μια επιστολή από τον Γενικό Διευθυντή της unicef στην Ελλάδα, κύριο Ηλία Λυμπέρη, ο οποίος μας ευχαριστούσε και μας ενημέρωνε για τα τέσσερα παιδιά που βοηθήσαμε φέτος τα Χριστούγεννα, από το χαρτζιλίκι μας.Εμείς τα παιδιά του πολιτισμένου κόσμου γίναμε ο Άγιος Βασίλης που έδωσε γάλα, μπισκότα υψηλής πρωτεΐνης και θεραπευτικές τροφές σε τέσσερα μικρά παιδάκια βαριά υποσιτισμένα.Μπορώ να σας πω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή μας την πράξη κι ευχαριστούμε από την καρδιά μας, την Διευθύντριά μας και τους δασκάλους μας που μας έμαθαν να έχουμε αρχές στη ζωή μας, να έχουμε συνείδηση, να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, ευχαριστούμε τους γονείς μας γιατί εκείνοι μας έδωσαν τα χρήματα που προσφέραμε, μα πάνω απ΄ όλα ευχαριστούμε την γυμνάστριά μας, γιατί εκείνη μας δίδαξε την αγάπη, την προσφορά, τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια.
Αυτή λοιπόν τη γιορτή που σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την αφιερώνουμε σε όλα εκείνα τα παιδιά που πεινάνε, που είναι ορφανά, άρρωστα, που υποφέρουν και περιμένουν λίγα ψίχουλα αγάπης από μας.Είμαστε όλοι πολίτες αυτού του κόσμου, μικροί και μεγάλοι και ανήκουμε σ΄ αυτόν. Ψάξαμε και βρήκαμε μουσική και χορούς, άλλων χωρών και σας τα παρουσιάζουμε σήμερα.Ήταν πολύ δύσκολο για μας να μάθουμε βήματα από χορούς άγνωστους, να μπούμε στο ρυθμό μουσικής που πρώτη φορά ακούγαμε αλλά πιστέψτε μας, το κάναμε με πολλή αγάπη και το διασκεδάσαμε αφάνταστα. Ελπίζουμε το ίδιο να κάνετε κι εσείς. Θέλουμε όμως να σας ζητήσουμε και μια χάρη. Όση ώρα παρακολουθήσετε τη γιορτή μας, να έχετε στο νου σας εκτός από μας τα παιδιά σας, κι όλα εκείνα που δε βρίσκονται εδώ απόψε, αλλά υπάρχουν κάπου μακριά κι έχουν ανάγκη από την αγάπη μας και τη ζεστασιά μας. Παρακαλώ μην τα ξεχνάτε.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Την Διευθύντριά μας που στέκεται πάντα δίπλα μας, την κυρία Νίκη Ιορδάνογλου για την πολύτιμη βοήθειά της, τους δασκάλους μας που βοήθησαν να φτάσουμε μέχρι εδώ, τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που στηρίζει φανατικά όλες μας τις δράσεις, τον κύριο Στάθη Θεοδωρίδη που μας βοήθησε να ζωγραφίσουμε τις σκηνές των ινδιάνων και τέλος ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Μελίκης Ημαθίας και ιδιαίτερα την κυρία Ζωή Βεσυροπούλου για τις στολές που μας δάνεισαν.Φτάνουν όμως τα λόγια από μένα. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε.
Παρακαλώ την Διευθύντριά μας κυρία Ζωή Πολυχρονίδου νααπευθύνει το δικό της χαιρετισμό.(ακολουθεί απόσπασμα από το λόγο της Δ/ντριας του Δημοτικού Σχολείου Μαυροδεντρίου)Αγαπητοί επίσημοι προσκεκλημένοι, Κυρίες και κύριοι,οι μαθητές & οι συνάδελφοι εκπ/κοί του σχολείου μας σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση. Η παρουσία σας εδώ μας χαροποιεί, μας τιμά & αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουμε…
Η σημερινή γιορτή μας πολυποίκιλη & πολυπολιτισμική είναι αφιερωμένη στο τέλος μιας γόνιμης σχολικής χρονιάς. Είναι αφιερωμένη στους μαθητές & τις μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης που αύριο κιόλας θα φτερουγίσουν σε νέους ορίζοντες, Απευθυνόμενη λοιπόν σ’ αυτά τα παιδιά & εκ μέρους όλων των συναδέλφων, λέω: «Εί­μαστε υπερήφανοι για σας. Οι ευχές και η αγά­πη μας να σας συνοδεύουν παντού. Οι επιτυχίες σας θα εί­ναι και δικές μας επιτυχίες και η δική σας χαρά θα φτάνει μέχρι τις καρδιές μας».Κι επειδή σκοπός της αγωγής & στόχος του σχολείου δεν είναι να δημιουργήσει ένα κεφάλι καλογεμισμένο, αλλά καλοφτιαγμένο, πρέπει να διδάσκει γνώσεις αλλά κι αρετές, να βοηθά στην εξέλιξη των ψυχοπνευματικών δυνάμεων & να κάνει βίωμα αρχές κι αξίες.Ένα σχολείο επίσης επιτυγχάνει το στόχο του όταν είναι «ανοιχτό στην κοινωνία». Αυτό το άνοιγμα επιχειρούμε να πραγματώνουμε κι εμείς. Μέρος αυτής μας της προσπάθειας, που έγινε καθ’όλη τη διάρκεια και της φετινής χρονιάς θα ξεδιπλώσουμε σήμερα μπροστά σας.
Βέβαια για όλα τα παραπάνω δεν αρκεί μόνο η έμπνευση αλλά και η εφαρμογή. Τα μεγάλα λόγια λέγονται εύκολα αλλά και γρήγορα εξανεμίζονται. Η πράξη είναι η ουσία, γιατί αυτή μένει. Και υπάρχει άραγε πιο απτή απόδειξη πράξης & εφαρμογής από τις προσπάθειες των παρακάτω εκπ/κών του σχολείου μας;της κ. Αποστολίδου Σοφίας, της γυμνάστριάς μας, της κύριας οργανώτριας αυτής της γιορτής.
Είναι αυτή που χωρίς τυμπανοκρουσίες, αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά ενέταξε το Σχολείο μας στo πρόγραμμα: «Σχολεία υποστηρικτές των παιδιών», μιας προσπάθεια της Unicef για τα παιδιά όλου του κόσμου που μας έχουν ανάγκη. Είναι αυτή που μαζί με τους μαθητές μας σήμερα θα μας ταξιδέψουν με το λόγο, τη μουσική, την κίνηση & το χορό σε μακρινές χώρες, σε άλλους πολιτισμούς.. …Σε σας λοιπόν, που κάνατε πράξη το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία τα θερμά μας συγχαρητήρια & τις ευχαριστίες μας. Η συνύπαρξή μου μαζί σας ήταν κέρδος & η συνεργασία μας εποικοδομητική.…..να ευχαριστήσω συνολικά αλλά και τον καθένα ξεχωριστά όλους όσους βοήθησαν στην πραγμάτωση της σημερινής εκδήλωσης, μα πάνω απ΄ όλους τους πρωταγωνιστές αυτής: τα παιδιά μας.
Το πιο ζεστό μας χειροκρότημα ανήκει σ’ αυτά.Ας τους δώσουμε την προσοχή που τους αξίζει.Ας τους αφήσουμε να μας ταξιδέψουν κι ας απολαύσουμε το ταξίδι.
Καλό καλοκαίρι σε όλους! Σας ευχαριστώ.efagonizesthe.blogspot.com
Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com

http://www.nostyle.gr/?p=51727