Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.

ΗΤΑΝ ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στην τρόικα για δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, χωρίς να διαθέτει αξιόπιστο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, οι περικοπές θα γίνονταν στα τυφλά.
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ τις τελευταίες ημέρες στα δημόσια νοσοκομεία, που υπολειτουργούν ελλείψει υλικών αλλά και λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι ιατροί. Την ίδια ώρα τα χρέη των νοσοκομείων εξακολουθούν να αυξάνονται με ρυθμούς που....
προσεγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως, τινάζοντας στον αέρα την εκτέλεση του φετινού Προϋπολογισμού.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ σε αυτό το αρνητικό σκηνικό είναι σπασμωδική. Αντί να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές στην υγεία αναμορφώνοντας το σύστημα προμηθειών ώστε τα νοσοκομεία να σταματήσουν να αγοράζουν υλικά σε τιμές τριπλάσιες από την υπόλοιπη Ευρώπη, προχωρά σε οριζόντιες μειώσεις δαπανών, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους είναι φανερή και από την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου ότι φέτος οι περικοπές θα είναι μεγάλες και στις δαπάνες πυρόσβεσης.
ΗΔΗ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει την Πυροσβεστική ότι τα κονδύλια για εποχικό προσωπικό και συντήρηση αεροσκαφών θα είναι σημαντικά μικρότερα. Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε εξορθολογισμό των δαπανών έχει υιοθετήσει τη λογική «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Μόνο που με αυτό τον τρόπο δεν επιλύει τα προβλήματα, αλλά τα γιγαντώνει.

Πηγή: http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=8852&catid=7

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_2066.html