Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ο ΒΕΡΕΛΗΣ, ΤΟ C4I ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΩΣ “ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ”

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 14, 2010

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Aγαπητό “Press.gr”,

Με καθυστέρηση είναι αλήθεια είδα την ανάρτησή σου με τίτλο «Από γκάφα σε γκάφα για το C4I…” με την οποία ο συνεργάτης σου σχολιάζει καυστικά την εμπλοκή του ονόματος του πρώην υπουργού Χρήστου Βερελή σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ»-το οποίο τυχαίνει να υπογράφω-. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρώην υπουργός Χρήστος Βερελής συμμετείχε σε κάποιο από τα ΚΥΣΕΑ (έγιναν πάνω από ένα για το C4I) και σύμφωνα με την απόφαση-καταπέλτη του Ελεγκτικού Συνεδρίου το καθοριστικό για την ανάθεση ήταν αυτό της 27ης Φεβρουαρίου 2003.

Απαντώ λοιπόν:

1) Ως προς τι ο πανικός; Μήπως έγραψα ότι ο Βερελής συμμετείχε σε εταιρία δολοφόνων; Μήπως έγραψα ότι συμμετείχε σε συμμορία απαγωγέων; Δηλαδή είναι τόσο ενοχικό, για τον ίδιο και τον συνεργάτη σας, να συμμετέχει στο ανώτατο κυβερνητικό συμβούλιο; Είναι ντροπή να συμμετέχει κανείς στο ΚΥΣΕΑ;

2) Το όνομα του κου Βερελή όπως κι αυτό του Κώστα Γείτονα εμφανίζεται τακτικότατα στην ατζέντα της Τσακάλου-σελίδες της οποίας βρίσκονται και στη διαθεσή μου. Ο μεν Κώστας Γείτονας δήλωσε στην Εξεταστική ότι η Τσακάλου είχε φαντασιώσεις μαζί του και σκιτσογραφούσε το όνομά του-παρότι όταν οι δημοσιογράφοι κάλεσαν τα τηλέφωνα της ατζέντας της γραμματέως του καρατέκα της μίζας, ακούστηκε το ηχογραφημενο μήνυμα του γραφείου του Γείτονα. Ελπίζω η απάντηση του κου Χρήστου Βερελή να είναι πιο πειστική απ αυτή του Γείτονα, γιατί διαφορετικά θα πρέπει όλοι ν αποδράσουμε από την Ελλάδα με το πρώτο τρένο του ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ.

3) Η αναφορά του ονόματος του κου Βερελή, ως μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ, έγινε από μέλος της Εξεταστικής που προβαλώς είχε λάθος πληροφόρηση και κατεγράφη στα πρακτικά. Επειδή όμως είχα τις αμφιβολίες μου έκανα διπλοτσεκάρισμα και είδα ότι ο Βερελής πράγματι δεν συμμετείχε στο συγκεκριμένο ΚΥΣΕΑ. Απευθύνθηκα στο ατελιέ της εφημερίδας για ν αφαιρεθεί τα όνομά του, αλλά το συγκεκριμένο τυπογραφικό είχε φύγει για το πιεστήριο.

Θα ζητήσω λοιπόν συγνώμη από τον κο Βερελή επειδή τον ενέπλεξα στον σκοτεινό κόσμο του ΚΥΣΕΑ (!), μόνο που θα τον παρακαλούσα να δώσει μια πειστική απάντηση για τις αναφορές του ονόματός του στην καυτή ατζέντα της Τσακάλου.

Τέλος θα πρότεινα στην Εξεταστική να καλέσει σε κατ αντιπαράσταση εξέταση τον κο Γείτονα με την κα Τσακάλου. Να κάνει το ίδιο μ όποιον άλλο ισχυρίζεται ότι η Τσακάλου σημείωνε τα όνομά του στην ατζέντα της επειδή ήταν αρρενωπό αγόρι κι όχι λαδιάρης, μιζαδόρος, υποκείμενο και κατακάθι της πολιτικής.

Θα καλούσα επίσης τον κο Βερελή-ως μέλος των κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε και δίχως καμία αιχμή στο πρόσωπό του-να μας πει μήπως έχει καμία ιδέα για το που πήγαν τα λεφτά. Μήπως έχει καμία ιδέα για το ποιοι φταίνε που κατάντησε έτσι η πατρίδα μας…

Με εκτίμηση

Βασίλης Μπόνιος

(δημοσιογράφος εκτός λίστας της Τσακάλου)