Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ποιος είναι ο Γ. Σαχπατζίδης, ο ιδιοκτήτης της off shore με το ακίνητο του Ακη



ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Για τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, από την Πιερία, που φέρεται ιδιοκτήτης της off shore Torcaso Investment, στην οποία ανήκε το ακίνητο που αγόρασε η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου στην Διον. Αρεοπαγίτου, είναι γνωστα τα εξής:
Σε λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου, που χειριζόταν ο νομικός της σύμβουλος Αλ. Χατζηαλεξάνδρου, είχε εισέλθει και ένα ποσό 1,5 εκατ. ευρώ από τον κ. Σαχπαζίδη ενώ στη συνέχεια ο κ. Χατζηαλεξάνδρου εκταμίευσε 1,8 εκατ. ευρώ και τα έστειλε σε λογαριασμό της συζύγου του κ. Σαχπαζίδη, Μαρίας, χωρίς να αιτιολογηθεί αυτή η μεταφορά
Η εταιρεία GDS SA που του ανήκει είχε κάνει προσφορά 35 εκατ. ευρώ στη Μονή για τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Μενίδι, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.
Ο Γ. Σαχπαζίδης είναι ανιψιός του...
πρώτου υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ακριτίδη επί των ημερών του οποίου θήτευσε ως γενικός γραμματέα του υπουργείου ο Μ. Σάλλας. Και όταν η Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης λειτούργησε υπό τον έλεγχο του κ. Σάλλα ο κ. Σαχπατζίδης έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εκείνη την εποχή ο κ. Σαχπατζίδης ήταν και αντιπρόσωπος ισραηλινής εταιρείας που προωθούσε τα περίστροφα της αμερικανικής COLT ενώ αρκετό καιρό αργότερα, το 1998 - 1999, μαζί με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζον Ρήγα και τον Ν. Ρεμαντά, στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, εξαγόρασαν από τον Γ. Ραυτόπουλο, τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη». Αμέσως μετά εξαγόρασε τον «Ελληνικό Βορρά» και τα «Σπορ του Βορρά».
Πριν βρεθεί όμως με δεκάδες εκατ. ευρώ για την αγορά των ολυμπιακών ακινήτων κλπ, το 1994 - 1995 είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η εμπλοκή του με την εταιρεία «Αγροτικός Όλυμπος», την οποία λέγεται ότι... τίναξε στον αέρα, τον είχε καταστρέψει καθώς δημιούργησε χρέος 1.660.000 ευρώ.
Στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου ως υπουργού Άμυνας εμφανιζόταν συχνά και από εκεί άρχισε να κάνει γνωριμίες και να ανεβαίνει πολύ οικονομικά.
Από την "Μακεδονία" ο Ν. Ρεμαντάς αποχώρησε σύντομα και ο Τζον Ρήγας έδιωξε κακήν κακώς τον Γ. Σαχπατζίδη ως υπαίτιο για μεγάλη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της εταιρείας.
Την εποχή της παντοδυναμίας του έκανε προκλητικά πολυτελή ζωή, διέμενε σ' ένα μικρό ανάκτορο στην Κατερίνη και τον αποκαλούσαν «Σάχη της Πιερίας» ενώ ένα άλλο παρατσούκλι που είχε στην ίδια περιοχή ήταν «Σαχπαρέας».
Μετά από μια νέα περίοδο αφάνειας και κυνηγητού για χρέη, βρέθηκε πάλι στο προσκήνιο με καταθέσεις, με ιδιόκτητο όροφο στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη και με μόνιμη σουίτα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Στον γάμο του γιου του δε, που έγινε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Κίμων Κουλούρης!

Όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης
ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ αποκάλυψε ότι ο επιχειρηματίας που τον βοηθούσε στις μεταγραφές ήταν ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος είχε κάνει τότε και μια δήλωση: «Όπως ο κάθε ανώνυμος ΠΑΟΚτσής, έτσι και εγώ έκανα τα αυτονόητα. Στήριξα, στηρίζω και θα στηρίζω την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ΠΑΟΚ αντάξιου της ιστορίας του. Η διοίκηση Ζαγοράκη και οι άξιοι συνεργάτες του είναι οι εκφραστές αυτής της προσπάθειας. Παραμένω ένας απλός φίλαθλος και δεν προτίθεμαι να εμπλακώ διοικητικά. Επόμενος μεγάλος στόχος μας πρέπει να είναι η πραγματική πολυμετοχικότητα. Καλώ όλους τους ΠΑΟΚτσήδες να συμμετέχουν. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το κατεστημένο των Αθηνών και τα πρωταθλήματα να έρχονται στην Τούμπα και όχι στον Πειραιά. Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα. Όλοι μαζί ενωμένοι».
Τέλος εκτός από τον γιο του Αθανάσιου Πάπιστα που ονομάζεται Εφραίμ, και συγγενικό πρόσωπο του Γ. Σαχπατζίδη ονομάζεται Εφραίμ και μονάζει μάλιστα στο Άγιο Όρος...
Στη φωτογραφία ο Γιώργος Σαχπατζίδης, με τα άσπρα μαλλιά και το ροζ πουκάμισο, παρακολουθεί αγώνα του ΠΑΟΚ μαζί με τον ποδοσφαιριστή Ζήση Βρύζα

http://press-gr.blogspot.com/2010/06/off-shore_01.html

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2072