Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αθηνά Δρέττα “ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ότι ο κόσμος μάς μισεί. Τα βράδια όμως δυσκολεύομαι να κοιμηθώ..”

Δημοσιεύθηκε από exomatiakaivlepo στο Ιουλίου 27, 2010

Αθηνά Δρέττα
«Μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα»

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας αποκαλύπτει το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με τους «σκληρούς» της τρόικας, για τους οποίους λέει ότι «ήρθαν αποφασισμένοι να κόψουν τις συντάξεις»

«ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ότι ο κόσμος μάς μισεί. Τα βράδια όμως δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. Περάσαμε από την Κόλαση και τα καταφέραμε» λέει η κυρία Αθηνά Δρέττα, γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, μία εκ των αφανών πρωταγωνιστών στις διαπραγματεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα για το Ασφαλιστικό. Η κυρία Δρέττα δυσκολεύεται να κοιμηθεί τα βράδια, όχι επειδή μετείχε στις σκληρές διαπραγματεύσεις που είχαν ως αποτέλεσμα «να ματώσει η Ελλάδα» και να κόψουν ακόμη και τη σύνταξη της μητέρας της, αλλά διότι θα πρέπει από αύριο να αντιμετωπίσει την ίδια ομάδα της τρόικας που έρχεται στην Αθήνα. Και αυτό δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Γιατί, όπως λέει, οι διαπραγματευτές ήταν μεν ευγενικοί, πλην όμως σκληροί στις θέσεις τους. Θυμάται την Ισπανίδα του ΔΝΤ, την κυρία Μαριαλούς Μορένο Μπαντία, η οποία όχι μόνον αμφισβητούσε διαρκώς τα στοιχεία που της έδιναν, αλλά έφερνε μαζί της και… μεταφραστές από το ΔΝΤ: «Να σκεφτείτε ότι τους παραδώσαμε το τελικό κείμενο του

Ασφαλιστικούμεταφρασμένο στα αγγλικά από το υπουργείο Εξωτερικών και μας το ζήτησαν και στα ελληνικά για να το μεταφράσουν οι ίδιοι.Καμία εμπιστοσύνη…».