Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γενική απεργία αύριο συμμετέχουμε όλοι...

Νέα γενική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο, ημέρα της ψηφοφορίας του ν/σ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ζητά να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλ.Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11πμ.
Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας.
Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν....
οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Συμμετοχή, στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, αποφάσισε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Επιπλέον, για μία ακόμη ημέρα μέχρι και τις 8 Ιουλίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δηλώνει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν προαναγγελθεί για την Πέμπτη 8 Ιουλίου, με στόχο την άρση των αδικιών που επιφέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, με απόφαση - ψήφισμα που ενέκρινε στις 28/6/2010, διατύπωσε τη σοβαρή ανησυχία του και την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου του εμπορικού κόσμου για τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς

Οι φορείς των μέσων μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο αποφάσισαν να συμμετασχουν μέ 24ωρη απεργία στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έτσι, αύριο, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, των τρόλεϊ, του Μετρό, του Τραμ και του ΗΣΑΠ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού μετά από την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΣΕ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.



Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Τα αστικά λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 8 και έως τις 8.30 το πρωί ανάλογα με την απόσταση των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.30 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί.

Οι πτήσεις

Δεκάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού αναμένεται να ματαιωθούν αύριο, εξαιτίας της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την ψήφιση στη βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την ημέρα εκείνη αναγκάζεται να ματαιώσει 56 σκέλη πτήσεων , ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 22 πτήσεις του δικτύου της. Η AEGEAN θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα:

801 11 20000 (από σταθερό)

+30 210 6261000 (από κινητό ή εξωτερικό)

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_1859.html#more