Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Παλιό το κόλπο του Θ. Πάγκαλου

Αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση βάζοντας μπροστά σαν ταύρο εν υαλοπωλείο τον Θ, Πάγκαλο, είναι παλιό κόλπο, έχει ξαναχρησιμοποιηθεί και δεν πρέπει να παραπλανά τον κόσμο. Δύο ημέρες προτού συζητηθεί στη Βουλή το πιο εξευτελιστικό νομοσχέδιο των τελευταίων ετών, το ασφαλιστικό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποφάσισε να εξαπολύσει για ακόμη μια φορά επίθεση στο ΚΚΕ ενώ θυμήθηκε να ανοίξει το φάκελο προσλήψεις στο δημόσιο μέσω των υπουργικών γραφείων.

Δηλαδή οι Έλληνες δε γνωρίζουν ότι οι βουλευτές και υπουργοί διορίζουν κατά βούληση και όποιον θέλουν σε θέσεις στο δημόσιο και με ιδιαίτερα καλούς μισθούς;

Παιδιά, ανίψια, αδερφές, εγγόνια και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, με ή χωρίς προσόντα πιάνουν δουλειά απλά και μόνο επειδή έχουν συγγενική σχέση με κάποιον πολιτικό.

Ο κ. Πάγκαλος ή ο κ. Χατζηγάκης είναι δύο από τους εκατοντάδες που έχουν κάνει ρουσφετολογικές προσλήψεις. Εδώ ακόμη και σημαίνοντα στελέχη της Αριστεράς διορίζουν κόρες και άλλους συγγενείς στη Βουλή, θα μας παραξενέψουν τα δύο κόμματα εξουσίας;

Επομένως, προς τι η ξαφνική ανακάλυψη του κ. Πάγκαλου; Μα φυσικά, ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Αντί να συζητάμε για το μέλλον μας λόγω του ασφαλιστικού είναι πιο εύκολο να μπούμε στη λογική του κουτσομπολιού για το ποιος διόρισε ποιον.

Να ασχοληθούμε αν η κόρη του κ. Πάγκαλου με το πτυχίο της λυρικής αποφάσισε να «μαγέψει» τα πλήθη από τη δημοτική μπάντα του δήμου. Να πιστέψουμε ότι πήρε τη θέση αυτή χωρίς να χρησιμοποιήσει το όνομα του μπαμπά της.

Επίσης, να πιστέψουμε ότι ο κ. Χατζηγάκης, από τα υπολείμματα του παλαιοκομματισμού είπε να κάνει ένα καλό και να διορίσει μακιγιέζ για να κάνουν την ψηφιοποίηση των αγροτικών εκτάσεων. Για το καλό του οδηγού τον έβαλε στην ΑΓΡΟΓΗ και για το καλό των δημοσιογράφων του αγροτικού καναλιού τους είχε να κάθονται και να πληρώνονται υψηλότατες αμοιβές.

Με όλα αυτά αν ασχοληθούμε εμείς οι κοινοί θνητοί (που φυσικά δεν θα μας χάλαγε μια θεσούλα στο Δημόσιο, έτσι για να μην ξεχάσουμε την παράδοση), μπορεί και να ξεχάσουμε ότι το κώνειο που μας ποτίζει η κυβέρνηση με την ψήφιση του ασφαλιστικού δεν θα είναι θανατηφόρο.

Παλιό το κόλπο του προβοκάτορα

http://www.antinews.gr/?p=52703
  • Share/Bookmark