Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Με βερμούδες και σανδάλια στον Πόρο

Η αθέατη πλευρά του Συμποσίου της Σύμης- πώς αιφνιδίασε τους παπαράτσι ο κ. Παπανδρέου

Το άρτι ανακαινισθέν ξενοδοχείο «Σιρένε», στον Πόρο, όπου φιλοξενούνται οι προσκεκλημένοι του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για τις εργασίες του Συμποσίου της Σύμης, δεν διαθέτει γυμναστήριο, όπως και τα περισσότερα ξενοδοχεία του πανέμορφου αυτού νησιού του Αργοσαρωνικού. Συνεπώς οι gym lovers σύνεδροι ελλείψει διαδρόμου το έριξαν οι περισσότεροι στις ελεύθερες ώρες τους στο κολύμπι. Κολυμπούν όμως πολύ πρωί λόγω του φόβου των κάθε λογής παπαράτσι που κατέκλυσαν τις τελευταίες ημέρες τον Πόρο. Οπως συνέβη προχθές το πρωί, σχεδόν χαράματα, όταν μερικοί παπαράτσι «στοχοποίησαν»με τις υπερσύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές τους τον Πρωθυπουργό, ο οποίος κολυμπούσε σε στυλ «πεταλούδα» στην παραλία μπροστά στο ξενοδοχείο. Ολη αυτή η ιστορία με τους παπαράτσι και το κυνήγι του Πρωθυπουργού στο οποίο επιδίδονται όταν εκείνος βρίσκεται σε νησιά φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει τον κ. Παπανδρέου. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξαφνικά, όπως είπαν ορισμένοι λουόμενοι, βρέθηκε μπροστά τους. Τους χαιρέτισε και εν συνεχεία βούτηξε ξανά στη θάλασσα αφήνοντας έκπληκτους και τους παπαράτσι και τη φρουρά του.






Και πάλι στον Πόρο

Oκ. Παπανδρέου επρόκειτο χθες βράδυ να επιστρέψει στην Αθήνα για να παραστεί στην ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά θα ξαναβρεθεί στον Πόρο και πάλι σήμερα για να συνεχίσει τις συζητήσεις για την οικονομική κρίση και τους τρόπους εξόδου απ΄ αυτήν με τους επιφανείς προσκεκλημένους του, ανάμεσα στους οποίους και η ηττηθείσα από τον κ. Νικολά Σαρκοζί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ.




Ισως να μην είναι τυχαίο που μας ξαναήλθε στην Ελλάδα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κ. Ρον Χάιφετζ. Τον θυμάστε; Ηταν αυτός που έκανε κάποια μαθήματα σε κυβερνητικά στελέχη για τη διαχείριση των κρίσεων. Ή ο γενειοφόρος καθηγητής κ. Ρίτσαρντ Πάρκερ , που ανέπτυξε τα τρία πιθανά σενάρια για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή ακόμη ο πρόεδρος της Εσθονίας κ. Τόμας Ιλβες, που βρέθηκε στον Πόρο για να εκφράσει την ανησυχία του για τη δράση του «αυταρχικού καπιταλισμού». Ή τέλος η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ κυρία Κάθριν Αστον, που ανέφερε λεπτομερώς τους στόχους της νέας ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής. Σοσιαλιστική Διεθνή χωρίς τον κ. Λουίς Αγιάλα και χωρίς τον νομπελίστα κ. Τζόζεφ Στίγκλιτζ δεν γίνεται.



(O Ρον Χάιβετς κάνει μαθήματα διαχείρισης κρίσεων. Ο μπαγάσας ο Γιώργος ψοφάει γιά κάτι τέτοια)


Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για αναδιανομή του πλούτου και διαφάνεια ως μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση, έκανε παρεμβάσεις για τις τράπεζες παροτρύνοντάς τες να ρίξουν τα λεφτά στην οικονομία, όχι όμως «στην οικονομία καζίνο», για τη Δικαιοσύνη ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, για την ανάγκη επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, για τον τουρισμό. Το Συμπόσιο της Σύμης είναι όμως και η αφορμή να συναντηθούν φίλοι από τα παλιά. Οπως για παράδειγμα ο κ. Αλεξ Ρόντος, o οποίος έκανε την εμφάνισή του στον Πόρο και ορισμένοι σχολίασαν ότι δεν έχει χάσει κανένα από τα 13 Συμπόσια που έχουν γίνει έως τώρα σε διάφορα νησιά. Οπως και οι πιο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη , για παράδειγμα, δεν μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια σύναξη και επρόκειτο χθες το βράδυ να μιλήσει για την πράσινη ανάπτυξη, τα πράσινα τέλη και την πράσινη ενέργεια. Ή ο κ. Π. Γερουλάνος , ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Πρωθυπουργό καθημερινά. Ή τέλος η κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία αφίχθη στο νησί μόλις χθες, μίλησε για ανάπτυξη (αλλά και για το καμποτάζ)

και απήλθε.
Συμπόσιο της Σύμης
Μαζί με τον Πρωθυπουργό και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας.

Πώς περνάνε οι «σοφοί»

Με βερμούδες οι αμερικανοβρετανοί «σοφοί» του Συμποσίου περιφέρονται στα διαλείμματα του συνεδρίου με σανδάλια και flip flops στο νησί. Μοναδική εξαίρεση ο Πρωθυπουργός, που δεν εμφανίστηκε ποτέ με βερμούδα. Ούτε όταν συνοδεύει τους φίλους του στον «Ασπρο Γάτο» για δείπνο ούτε στο «Πρίμα Σέρα», ένα άλλο γραφικό εστιατόριο, με γαύρο, κολοκυθόπιτα και σαλάτες (τις οποίες τίμησαν δεόντως οι σύζυγοι των «σοφών»). Κατά τα άλλα στον λίγο ελεύθερο χρόνο του ο κ. Παπανδρέου προτίμησε μια βόλτα με το mount bike του στις ανηφοριές του Πόρου, κωπηλασία με το περίφημο κίτρινο κανό και κολύμπι, πάντοτε πρωί, προτού αρχίσουν οι εργασίες του Συμποσίου, όταν οι περισσότεροι «σοφοί»βρίσκονται ακόμη στα κρεβάτια τους.

Η Σεγκολέν και η θάλασσα








ΑΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έχοντας στο πλευρό του την κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ φωτογραφίζεται εν μέσω των προσκεκλημένων του Συμποσίου της Σύμης Η κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ έκλεψε την παράσταση στο Συμπόσιο της Σύμης. Διακριτική, προσιτή, χαμογελαστή προς όλους. Ακόμη και όταν βρισκόταν στην παραλία «ήταν θεά», όπως έλεγαν οι γυναίκες συνεργάτες των υπουργών που βρέθηκαν μαζί με τους προϊσταμένους τους στο νησί. Γαλάζιο μπικίνι, μαγιό, γαλάζιες χάντρες περασμένες στο αριστερό της χέρι, γαλάζια πετσέτα θαλάσσης και γαλάζια τσάντα. Ολα στα γαλάζια θέλοντας προφανώς να είναι ασορτί με το απέραντο γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών. Οσο για τις βραδινές εμφανίσεις της, προτιμούσε μακριά μεταξωτά φορέματα σε γήινες αποχρώσεις συνδυασμένα με αρχαιοελληνικού τύπου σανδάλια (που εφέτος, όπως έλεγαν, είναι πολύ της μόδας). Η κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ μετείχε σε όλες ανεξαιρέτως τις συζητήσεις για την οικονομική κρίση, ακόμη και για το brainstorming, που έγινε από τον κ. Γερουλάνο (με τη βοήθεια προτζέκτορα) για την κρίση στον ελληνικό τουρισμό.



(H Σεγκό σέ παλιότερη φωτό)


«Sea and the sex» ήταν αρχικά η κατάσταση στον τουρισμό, εξήγησε ο κ. Γερουλάνος και εν συνεχεία εξελίχθηκε σε... Sun sea and Sun ruins με τις ακυρώσεις των τουρ οπερέιτορ και τη μείωση των αφίξεων, τις απεργίες στους αρχαιολογικούς χώρους και τα συνεχή μπλόκα των κρουαζιεροπλοίων. Επειτα ξεδίπλωσε ένα, αλήθεια, τολμηρό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με αλλαγή προσανατολισμού της τουριστικής στρατηγικής. Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και η κυρία Ρουαγιάλ χειροκρότησαν.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=343170&dt=15/07/2010

http://jimmy278.blogspot.com/2010/07/blog-post_15.html