Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» παραμένει αλώβητο

Ο τρόπος με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ, στο παρελθόν, αλλά και σήμερα άσκησε και ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας είναι γνωστός σε όλους τους Έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους. Είναι όμως και μοναδικός: Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ισχυρίζεται σήμερα ότι «λεφτά υπάρχουν», και αύριο, με την ίδια ευκολία και άνεση, ότι «λεφτά δεν υπάρχουν»!

Το «σοσιαλιστικό» αυτό κόμμα, ως προς τις ιδεολογικές του αφετηρίες, μπορεί τη μία μέρα να οδηγεί τη χώρα στην αυστηρή επιτήρηση ενός καπιταλιστικού μηχανισμού (ΔΝΤ) και την ίδια στιγμή να «πουλάει» στο λαό ότι μάχεται στο πλευρό του για να κάνει την επιτήρηση ελαφρότερη… Είναι το κόμμα που, ακόμα και όταν βρεθεί μπροστά σε ένα κρίσιμο αποφασιστικό δίλημμα, επιμένει να διεκδικεί την πατρότητα και των δύο αντίθετων απόψεων. Το ΠΑΣΟΚ τα μπορεί όλα:

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου να μεθόδευσε το γιγαντισμό του κράτους, με πρωτοφανή διόγκωση του δημόσιου τομέα και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου να καταγγέλλει με το ίδιο πάθος το γιγαντισμό του κράτους, αποδίδοντας μάλιστα την ευθύνη στους αντιπάλους του.

Η μοναδικό αυτό κόμμα, παγκοσμίως, περιέγραφε ο Κώστας Καραμανλής όταν καθιέρωνε τον όρο «σύστημα ΠΑΣΟΚ» και ζητούσε από το λαό να το αποδοκιμάσει.

Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» έδρασε και πάλι χθες πανηγυρικά:

Μόλις η Ν. Δημοκρατία παρουσίασε στον εισαγγελέα τέσσερα πορίσματα που αποδεικνύουν ότι το Δημόσιο δεν υπέστη ζημιά από την ανταλλαγή των ακινήτων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, την ίδια μέρα, διαβιβάσθηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά στα παραποιημένα στοιχεία για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για στελέχη, αλλά και τον πρώην αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή. Τυχαίο;

Αν όχι, ο όρος «σύστημα ΠΑΣΟΚ» παραμένει, δυστυχώς, δραματικά επίκαιρος…

http://www.apogevmatini.gr/?p=88430