Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Το Economist χλευάζει τους έλληνες πολίτες για την δειλία τους!

  • Κοροϊδεύουν τους έλληνες από το Βρετανικό Economist, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Οι Έλληνες διαδηλωτές μειώνονται, ενώ τα μέτρα λιτότητας αυξάνονται"
  • Γίναμε περίγελος εκείνων που πιέζουν για την εξαθλίωσή μας, αφού συνεχίζουμε να κρυβόμαστε στα σπίτια μας νομίζοντας πως η κρίση δεν θα μπει μέσα σε αυτά
Οι Έλληνες συνδικαλιστές έχουν καταλάβει ότι πρωταγωνιστούν όλο και περισσότερο στα διεθνή τηλεοπτικά μέσα κάθε φορά που κατεβαίνουν σε διαδήλωση εναντίον των μέτρων λιτότητας. Ως εκ τούτου, τα μέλη των κομμουνιστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που διαδηλώνουν φορούν ολοκαίνουρια ασπροκόκκινα καπελάκια ενώ οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ προτιμούν τα πορτοκαλί μπλουζάκια. Παρόλο όμως όπως διαβάζουμε στον Economist που οι διαδηλώσεις έχουν γεμίσει με χρώμα, έχουν αδειάσει από κόσμο. Την Τρίτη στη διαδήλωση κατέβηκαν λιγότεροι από 20.000 άνθρωποι ενώ στην προηγούμενη της 5ης του Μάη είχαν διαδηλώσει 50.000 άτομα. Ήταν ίσως μια από τις μεγαλύτερες και βιαιότερες διαδηλώσεις μέχρι σήμερα όπου σκοτώθηκαν τρεις τραπεζοϋπάλληλοι.
Η τελευταία διαδήλωση συνεχίζει το δημοσίευμα έγινε με αφορμή τη συζήτηση του ν/σ στη βουλή για το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό. Συγκεκριμένα, από το 2013, η ηλικία συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους θα εξισωθεί στα 65 για τους άντρες και τις γυναίκες, από τα 57 και τα 52 αντιστοίχως. Οι συντάξεις θα μειωθούν. Η κυβέρνηση επίσης έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει και πάγωμα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα για τρία χρόνια αν δεν συμφωνηθεί στις συζητήσεις μεταξύ συνδικαλιστών και εργοδοτών.
Οι επιπτώσεις της μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και η αυξανόμενη ανεργία ήδη έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους. Παρόλο που το ΔΝΤ ελπίζει ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη από τις προβλέψεις, το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3% φέτος. Ο πληθωρισμός ήδη βρίσκεται στο 5.4%, ο υψηλότερος εδώ και δεκατρία χρόνια, όμως αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Τσιγάρα και βενζίνη στη μαύρη αγορά είναι σε μεγάλη ζήτηση.
Η τουριστική σεζόν επίσης είναι πολύ πεσμένη ενώ τα νούμερα αναμένεται περαιτέρω μείωση της τάξεως του 8%. Πολλές ακυρώσεις οφείλονται στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά που μπλοκάρουν τον απόπλου των πλοίων για τα νησιά. Αντιθέτως, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε απεργίες για να μην προκαλέσουν προβλήματα στις πτήσεις από τον εθνικό αερολιμένα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται με το ένα πόδι στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, τα σαββατοκύριακα στα νησιά ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα στο κόμμα του. Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι η εικοσιπενταετής προσπάθεια του κόμματος να δημιουργήσουν ένα κράτος προνοίας, θα αχρηστευτεί. Βρίσκεται υπό σοβαρή πίεση ενώ η προσοχή του επίσης διοχετεύεται στην πάταξη της διαφθοράς. Ήδη εξετάζεται ένας μεγάλος αριθμός μεγαλογιατρών που πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη ακίνητη περιουσία, έχει προς το παρόν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Επίσης, στο στόχαστρο των οικονομικών διωκτικών αρχών έχουν μπει και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η χώρα τέλος ψάχνει για μεγαλοεπενδυτές. Πρόσφατα ο κύριος Παπανδρέου επισκέφτηκε την Λιβύη και γέμισε τις τσέπες του με τις υποσχέσεις του κυρίου Καντάφι ότι θα στηρίξει τα έργα που γίνονται στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, έχουν ταξιδέψει μέχρι την Κίνα και τις χώρες του Κόλπου. Τα περισσότερα έργα είναι αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ και πρόκειται για αγωγούς αερίου, επεκτάσεις λιμανιών και γιγαντιαία αιολικά πάρκα. Ο κύριος Παπανδρέου ελπίζει ότι το όραμα μιας μελλοντικής ευμάρειας, θα βγάλει από το μυαλό των Ελλήνων τη σημερινή λιτότητα".
Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/economist.html