Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Έτσι στηρίζει η κυβέρνηση τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης

Ακόμη ένα δωράκι αποφάσισε να κάνει η εξουσία στα Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσεις.

Με τη μορφή παράτασης μέχρι τον Οκτώβρη (και βλέπουμε...) η κυβέρνηση αναστέλλει την είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις !!!


Για όσους το ξέχασαν θυμίζουμε οτι για τους εκδότες η "δημοκρατία" μας φρόντισε να τακτοποιήσει το παραεμπόριο τους σε καθεστώς αφορολόγητου. Αφού όλες οι τις τσόντες , τα CD και τα DVD που πωλούνται στα έντυπά τους δεν φορολογούνται καθόλου επειδή φορολογείται μόνο το έντυπο που τα περιλαμβάνει το οποίο βέβαια έχει τον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ. Aυτόν του βιβλίου !

Επειδή προφανώς τα τηλεοπτικά ΜΜΕ ζήτησαν κι αυτά το κάτι της τους, για την αμέριστη στήριξη που προσφέρουν το κυβερνητικό έργο, η κυβέρνηση φρόντισε να περάσει μια τροπολογία την οποία και στήριξε το "τηλεοπτικό" ΛΑΟΣ βάση της οποία αναστέλλεται μέχρι τον Οκτώβριο (και βλέπουμε...) η είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις !!!

Τη χαριστική ρύθμιση αποκάλυψε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης ενώ ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, και έτσι ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε:

“Αυτός ο φόρος είναι φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε κάτι το οποίο δεν υπήρχε και απλώς το μόνο το οποίο κάνουμε είναι η μετάθεση της είσπραξης του φόρου”.

Εκτός δηλαδή του ότι δεν εξήγησε γιατί ανεστάλη η είσπραξη του φόρου "'άδειασε" ουσιαστικά την ίδια την κυβέρνηση του στην προσπάθεια να την υποστηρίξει.

Υπενθυμίζεται ότι στον νόμο 3845/2010 ψηφίσθηκε ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων να είναι στο 20%, το οποίο έπρεπε να εισπράττεται και να αποδίδεται μηνιαίως, όπως και οι υπόλοιποι φόροι για τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Όμως, για άγνωστο λόγο, όλες οι ΔΟΥ της χώρας δεν εισέπραξαν ποτέ το φόρο και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι θα τον εισπράξει από τον Οκτώβριο.

“Μήπως με αυτή τη μετάθεση οδηγούμεθα στην αναβολή και με την αναβολή τελικά στην κατάργηση;” ρώτησε ο Π. Λαφαζάνης, χωρίς ασφαλώς να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Με αυτά τα κίνητρα διαμορφώνουν την κοινή γνώμη οι εργολάβοι της ενημέρωσης


http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_6138.html

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share