Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ο Ραγκούσης κόβει οριστικά το πρόγραμμα “Θησέας” « Με Σύμμαχο Εσένα

Το πρόγραμμα αυτό υπήρξε ο αιμοδότης των περσσότερων έργων που έγιναν κατά τα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης αποτελεί πλέον παρελθόν με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Έχουν ήδη κοπεί όλα τα έργα που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση! Το ΠΑΣΟΚ ειχε αρχικά δεσμευθεί ότι θα δοθεί παράταση δυο ετών στα έργα που είχαν εγκριθεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα. .. Μια ακόμα υπόσχεση που το κυβερνών κόμμα τήρησε στο ακέραιο! Το υπουργειο Εσωτερικών είχε μάλιστα ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτηθούν μόνο όσα πρόκειται να δημοπρατηθούν ή θα έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι τις 31 Δελεμβρίου του 2010. Κι ομως αυτή η απόφαση διαγράφηκε και το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σταματά η χρηματοδότηση του προγράμματος. Μόνο κάποια ώριμα έργα θα ενταχθούν στα ΠΕΠ. Από δημόσια έργα και ανάπτυξη καλά πάμε…

(πηγή εφημερίδα κόσμος σαββατοκύριακο)

πάρτε μια μικρή γεύση από τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης για την απόφαση του υπουργείου

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/23736

Βράζει η τοπική αυτοδιοίκηση στην Αχαΐα. Σχεδόν στο σύνολό τους οι Δήμαρχοι, κυρίως των μικρών Καποδιστριακών Δήμων, εξαπολύουν επίθεση εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών, με αφορμή το ξαφνικό κλείσιμο του προγράμματος «Θησέας». Το πρόγραμμα αυτό, που αποσκοπούσε στην κατασκευή μικρών κυρίως έργων, για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, είχε εξαγγελθεί από τους Δημάρχους και πολλά από τα έργα ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση.

Τώρα απεντάσσονται το ένα μετά το άλλο, καθώς οι προθεσμίες άλλαξαν δραματικά. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχαμε για το θέμα, με τον Δήμαρχο Μοβρης Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε μεταξύ άλλων, πως «μας βάζουνε αρχές Ιουνίου να δημοπρατήσουμε τα έργα και μέχρι τέλος Αυγούστου να έχουμε υπογράψει συμβάσεις. Στις 26 Ιουνίου έρχεται η απόφαση, πως ισχύει ό,τι εχει υπογραφεί ως σύμβαση μέχρι τις 25 Ιουνίου, όλα τα αλλά αναστέλλονται. Δεν μας έφτανε ότι μας έκοψαν τα έργα όλα, τώρα θα πληρώσουμε και τις δημοσιεύσεις. Έγινα και αφερέγγυος στον κόσμο. Στην κοροϊδία της Κυβέρνησης, πέταξαν τον Δήμαρχο μπροστά και τώρα πρέπει να πείσουμε τον δημότη, ότι για το γήπεδο η την πλατεία που δεν θα γίνει, φταίει ο Υπουργός. Εμείς οι φτωχοί Δήμοι, οι χρεωμένοι εξ αιτίας της παρακράτησης των πόρων μας από την Κυβέρνηση, ενώ εξαγγείλαμε δυο έργα και δείχναμε την δημοπράτηση, ενώ τα έχει πάρει ο εργολάβος, ξέρετε τι είναι τώρα να λέμε ότι δεν υπογράφουμε την σύμβαση, γιατί ακυρωθήκαν τα πάντα; Ντροπή» κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, από τα βέλη του δεν ξέφυγε και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, για την οποία άφησε αιχμές ότι στο μεγάλο αυτό θέμα, δεν είχε καμία αντίδραση.

Ο Ραγκούσης κόβει οριστικά το πρόγραμμα “Θησέας” « Με Σύμμαχο Εσένα