Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Υπό το καθεστώς τρόμου σπάει το μέτωπο των βαρώνων. “Αμαρτωλή” έγινε τώρα η “Τρόικα”.




Η “Τρόικα” όμως δεν ΨΗΦΙΣΕ το μνημόνιο. Το μνημόνιο το έφεραν και το ψήφισαν οι “εκλεγμένοι” εκπρόσωποι του λαού. Υποτίθεται ότι το μελέτησαν και το αξιολόγησαν. Το ενέκριναν και το έθεσαν υπεράνω του συντάγματος.

Τι έχουν να πουν τώρα οι πρόθυμοι θιασώτες του “ΝΑΙ”;

Ο “Μπαμπούλας” της Τρόικας πλέον δεν πείθει κανέναν. Τα ΜΜΕ όφειλαν να ελέγξουν και να στηλιτεύσουν την προσχεδιασμένη κατάρρευση της οικονομίας και την μετέπειτα καταστροφή κάθε ελπίδας ανάπτυξης από τον επαίσχυντο “σχέδιο εξόδου – μνημόνιο”.

Αλήθεια, όλοι αυτοί οι οικονομικοί συντάκτες, οι εκατοντάδες “φωστήρες” δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τους κινδύνους που ελλόχευαν από την ερασιτεχνική (;) συμπεριφορά του υπουργείου οικονομικών και του κυρίου Προβόπουλου με την ανάληψη της εξουσίας;

Δεν ήταν σε θέση μετέπειτα να εντοπίσουν την στρατηγική που περέπεμπε άμεσα σε αδυναμία δανεισμού από την ελεύθερη αγορά; Όταν παρομοιάζεις την χώρα σου ως Τιτανικό, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΕΙ;

Γιατί το παραμύθι του ελλείματος εκτός από χαλκευμένο, είναι και αυταπόδεικτο όπως και το ύψος του εξωτερικού χρέους. Κραύγαζε το Βήμα και όλοι οι έγκριτοι για το “κολοσσιαίο χρέος” των 317 δις που αφήνει η κυβέρνηση Καραμανλή! Μα στα αλήθεια, πιστεύετε ότι το κρατικό χρέος είναι “μυστικό”; Πιστεύετε ότι οι δανειστές από την ελεύθερη αγορά δεν γνωριζαν ότι το ΑΚΡΙΒΕΣ ύψος του κρατικού δανεισμού; Όμως,η χωρα παρ’ όλη την αρνητική διαφήμιση των θιασωτών του ΔΝΤ (από το 2008), δανειζόταν με spread στις 138 μονάδες.

Δεν βρέθηκε κανείς οικονομικός συντάκτης – αναλυτής να φωνάξει ότι η στρατηγική Παπακωνσταντίνου – Προβόπουλου καταστρέφει την όποια δυνατότητα ομολογιακής χρηματοδότησης; ΟΥΔΕΙΣ.

Δεν βρέθηκε κανείς από τους οικονομικούς συντάκτες – λαγωνικά έστω να αντιγράψει τις αποκαλύψεις μας ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με την Goldman Sachs που έχει “ποντάρει” στην χρεωκοπία της χώρας;

Όταν πλέον έπεσαν οι μάσκες και τα ΜΜ”Ε” χόρευαν στους ρυθμούς του μνημονίου, ουδείς ασχολήθηκε με την ουσία του πριν αυτό υπογραφεί. Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία που θα γλιτώσει την χώρα από τον εφιάλτη της πτώχευσης. Επί εβδομάδες ολόκληρες.

Όταν λοιπόν δημοσιοποιήθηκε το μνημόνιο, ΟΥΔΕΙΣ εκ των ΜΜ”Ε” δεν παρουσίασε τα επίμαχα άρθρα του. Κανείς από τους “έγκριτους” δεν έκανε το αυτονόητο: Τόσον καιρό ρε παιδιά, διαφημίζουμε αυτό το μνημόνιο χωρίς να το ξέρουμε. Τώρα που το μάθαμε, δεν οφείλουμε (όχι να το κρίνουμε), απλά ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ουδείς. Απόλυτη σιωπή για τα πρωτοφανή και αντισυνταγματικά του άρθρα.

Ας πάμε στην ουσία. Αφού παρουσιάσαμε κατ’ αποκλειστικότητα τα επίμαχα άρθρα του μνημονίου και ολόκληρο το κείμενο, ανεξάρτητοι οικονομολόγοι διεθνούς κύρους έκαναν τις αποτιμήσεις των προτεινόμενων λύσεων. Όλοι λοιπόν, συμφώνησαν σε μία συνισταμένη: Όταν μετατρέπεις τον ομολογιακό σου (ανώδυνο) δανεισμό σε άμεση υποθήκευση της περιουσίας σου, πρέπει να έχεις συντάξει πλάνο ανάπτυξης ώστε τα δάνεια σου να αποπληρωθούν μέσω των πλεονασματικών σου χρήσεων. Ειδ’ άλλως καλύτερα να πας σε συνδιαλλαγή χρεών υπό τις παρούσες συνθήκες.

Το μνημόνιο λοιπόν όπως αποκαλύψαμε, ήταν η ταφόπλακα κάθε ελπίδας ανάπτυξης για τη χώρα. Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ μοντέλο λειτουργίας όπου ο φορολογούμενος δουλοπάροικος αρμέγεται για να τροφοδοτήσει την κεντρική εξουσία, μέχρι να δηλώσει αδυναμία πληρωμών και να του κατασχεθούν τα περιουσιακά του στοιχεία.

Νομίζετε ότι η δουλεία έχει καταργηθεί; Μα όταν πτωχεύει μία μικρή επιχείρηση και ο ιδιοκτήτης καταλήγει “ακτήμονας” και υπάλληλος σε έναν εξωχώριο κολοσσό, πως αλλιώς θα το ονομάζατε; Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις για να εκτιμηθεί. Γνώσεις που οπωσδήποτε διέθεταν οι περιβόητοι οικονομικοί συντάκτες αλλά σιωπούσαν.

Πως λοιπόν θα επιτευχθεί ανάπτυξη όταν λαμβάνονται μέτρα που παγκοσμίως έχουν οδηγήσει ΟΛΕΣ τις χώρες που εφαρμόστηκαν σε ύφεση;

-Αύξηση άμεσης φορολογίας

-Αύξηση χρηματοοικονομικού κόστους

-Αύξηση μεταβαλλόμενου κόστους παραγωγής και διακίνησης: Καύσιμα, διόδια, ηλεκτρισμός κλπ.

Ποιός λογικός επενδυτής θα έλθει;

Όπερ και εγένετο. Η κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας είναι γεγονός. Το σημερινό πρωτοσέλιδο του Βήματος είναι απλώς μία απέλπιδα προσπάθεια εξαγνισμού από την στρατευμένη δημοσιογραφία – θεραπαινίδα της εκποίησης μίας χώρας. Δυστυχώς γι’ αυτούς, το διαδίκτυο έδωσε την πληροφόρηση στις κρίσιμες στιγμές, την στυγνή πραγματικότητα και εμπράγματα, την αλήθεια. Έρχεται η στιγμή που θα δώσει και την χαριστική βολή στους αρλεκίνους των ΜΜ”Ε” που μιλούσαν διθυραμβικά για “πολιτική πυγμής” που έγινε αμαρτία και υπεράσπιζαν την Τρόικα παίζοντας ένα ολέθριο θέατρο με τον κυβερνητικό θίασο.

Είναι πρωταγωνιστές όπως και όλοι οι θιασώτες του “ΝΑΙ”. Το κυριότερο, είναι πολύ αργά για μετάνοιες.

http://olympia.gr/2010/08/22/%CF%85%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%8E%CF%82-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF/