Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Τι γνωρίζουν οι εύποροι έλληνες, που τα νοικοκυριά αγνοούν;

Η ατάκα της Telegraph "....κάποιες από τις εκροές καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, «δείχνουν» φυγή κεφαλαίων από τους εύπορους έλληνες,..." δημιουργεί κάποιες απορίες:

Γνωρίζουν κάτι οι εύποροι έλληνες, που τα νοικοκυριά αγνοούν;

Μπορεί να διαβεβαιώσει η Ελληνική Κυβέρνηση τα νοικοκυριά, ότι τουλάχιστον δεν πρόκειται να βάλλει "χέρι" στις καταθέσεις τους, με έκτακτη εφ' άπαξ φορολογία, όπως φημολογείται.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα από την euro2day.gr:

«Telegraph: Ένα ακόμα αρνητικό δημοσίευμα.

Επανέρχονται τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Σε άρθρο της με τίτλο «Η Ελληνική κρίση αρνείται να φύγει», η Telegraph σημειώνει πως μπορεί η χώρα μας να πήρε το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την δεύτερη δόση του δανείου, ωστόσο η πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται από απώλειες ρεκόρ στο επίπεδο των καταθέσεων, ενώ η παραγωγή συρρικνώνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η Telegraph κάνει αναφορά στην χθεσινή έκθεση της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας πως αν και κάποιες από τις εκροές καταθέσεων «δείχνουν» φυγή κεφαλαίων από εύπορους έλληνες, είναι ξεκάθαρο ότι τα νοικοκυριά και οι εταιρείες αρχίζουν να χρησιμοποιούν τις καταθέσεις τους προκειμένου «να τα βγάλουν πέρα»....

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις διεθνών αναλυτών που αναφέρονται στον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών,.... στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ....

Ο κ. Simon Ward της Henderson Global Investors δηλώνει πως οι ελληνικές τράπεζες καλύπτουν το κενό χρηματοδότησής τους με δάνεια από την ΕΚΤ....

Οι επενδυτές αμφιβάλουν για το αν το σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ είναι υλοποιήσιμο χωρίς αναδιάρθρωση χρέους και υποτίμηση, ....αναμένει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 4,5%-5% φέτος, ποσοστό χειρότερο των εκτιμήσεων.

Όπως υποστηρίζει, αυτό είναι διαχειρίσιμο, ωστόσο το κλειδί είναι αν ο ρυθμός της υποχώρησης θα επιβραδυνθεί αρκετά το επόμενο έτος και αν η χώρα θα δεχθεί έναν ακόμα γύρο μέτρων λιτότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γράφει η Telegraph, «όλοι λείπουν σε διακοπές. Όταν γυρίσουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον μίζερο νέο κόσμο τους από το φθινόπωρο, και τότε θα δούμε».


http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_8256.html