Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Μονόδρομος χωρίς επιστροφή για εκατομμύρια Έλληνες!


Τα τηλεοπτικά φερέφωνα της κυβέρνησης προπαγανδίζουν καθημερινά ότι γίνεται αγώνας από τον Παπανδρέου την τρόικα και το ΔΝΤ (πάνε πακέτο όλοι αυτοί) , για να σώσουν τις ...φτωχές ελληνικές τράπεζες! Και ενώ ήμουν σχεδόν έτοιμος να δώσω κάτι από το υστέρημά μου για την σωτηρία των συγκεκριμένων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, διάβασα σήμερα άρθρο του περιοδικού Επίκαιρα το οποίο ούτε λίγο ούτε πού γράφει ότι οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν στο λογαριασμό τους ακίνητα αξίας 7, 4 δις ευρώ. Εκείνη τη στιγμή μου βγήκε αυθόρμητα και φώναξα " Νάτο, είχε δίκαιο ο Γιώργος τα λεφτά υπάρχουν".
Το άρθρο του περιοδικού αναφέρει χαρακτηριστικά:
Ισχυρό περιουσιακό στοιχείο αποτελούν τα πάνω από 7.500 κτίρια(!) που κατέχουν κυρίως στο Λεκανοπέδιο 6 μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Τα περισσότερα χρησιμοποιούνται από τις ίδιες τις τράπεζες , οι οποίες αν αποφάσιζαν να τα πουλήσουν - πράγμα πρακτικά και θεωρητικά αδύνατο- θα πετύχαιναν πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές που εμφανίζουν σήμερα στους ισολογισμούς τους .
Έτσι το real estate των τραπεζών επιτάσσει να παραμένουν στην κατοχή της τράπεζας, να χρησιμοποιούνται από εκείνη και με τις αναπροσαρμογές που γίνονται να αυξάνουν ανα διαστήματα τον εσωτερικό πλούτο της."

Εντύπωση επίσης στο συγκεκριμένο δημοσίευμα μας έκανε η αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία του Τ.Τ και της Αγροτικής , δύο τράπεζες δημόσιου χαρακτήρα για την αγορά των οποίων ενδιαφέρθηκε ο κ. Σάλλας της Πειραιώς δίνοντας 700 περίπου εκατ ευρώ για την εξαγορά τους.
" Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει στην κατοχή του 84 ακίνητα, τα οποία λειτουργούν σήμερα κυρίως ως καταστήματα και με βάση την αποτίμηση της τράπεζας , η αξία τους φθάνει τα 120 εκ. ευρώ. Η Αγροτική διαθέτει πάνω από 1.000 (!) κτίρια και οικόπεδα, η αξία των οποίων υπολογίζεται 1 δις ευρώ."

(Η παραπάνω ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον φίλο μου τον Αποστόλη (και όλους σαν τον Αποστόλη) που ενώ του έχουν κόψει 2, 5 περίπου μισθούς πιστεύει ακόμα στην δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος.....). Ναι Αποστόλη ήταν μονόδρομος χωρίς επιστροφή για εκατομμύρια Έλληνες....

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/blog-post_6490.html