Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Tουλάχιστον 4 από τις 5,5 μονάδες του πληθωρισμού ωφείλονται στην έμμεση φορολογία του Παπακωνσταντίνου « Με Σύμμαχο Εσένα

Από την ειδησεογραφία

Η προσπάθεια του ελληνικού εμπορίου για μείωση των τιμών σε πολλά καταναλωτικά αγαθά απεικονίζεται ξεκάθαρα στους πρόσφατους πίνακες των ετήσιων και μηνιαίων μεταβολών του δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Αρνητικά πρόσημα παρατηρούνται στην ένδυση και υπόδηση με μείωση των τιμών της τάξης του -7,5%, στα διαρκή αγαθά και είδη νοικοκυριού (-2,3%), στα είδη διατροφής – λαχανικά και φρούτα (-2%), ενώ πολλά άλλα βασικά αγαθά έχουν σχεδόν μηδενική μεταβολή.
Οι μεγάλες επιβαρύνσεις στον μέσο πληθωρισμό προέρχονται από τα καύσιμα (39%), από τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό (16%-19%), από τα τέλη κυκλοφορίας (29%), από τις μεταφορές (18%), από τα ασφάλιστρα (11%), από την κινητή τηλεφωνία (10%), από λογαριασμούς ΔΕΚΟ (7%), από περίθαλψη (7%), από εστίαση (3,5%), από δίδακτρα (3%) και από άλλα αγαθά και υπηρεσίες (4%).
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω ποσοστά, τουλάχιστον 4 από τις 5,5 μονάδες του τρέχοντος πληθωρισμού οφείλονται στην έμμεση φορολογία που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα, από το μνημόνιο, και όπως διαφαίνεται θα υπάρξει και συνέχεια.
(πηγή εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

Οι καταναλωτές και οι εμπόροι γνωρίζουν πλέον ΕΠΙΣΗΜΑ για το ποιος ευθύνεται για το τερατώδες άλμα του πληθωρισμού. Ξέρουν τι πρέπει να πράξουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, όπου σημειωτέον θα έχει επιβληθεί εκ νέου αυξήση της έμμεσης φορολογίας! Παπακωνσταντίνου παραιτήσου!!

Tουλάχιστον 4 από τις 5,5 μονάδες του πληθωρισμού ωφείλονται στην έμμεση φορολογία του Παπακωνσταντίνου « Με Σύμμαχο Εσένα