Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν ο Μιχαλάκης τα έβαζε με το τέρας... από την εξέδρα εννοείται

Χθες μετά την απροκάλυπτη κερδοσκοπία του Σαββατοκύριακου όπου κάποιοι αύξησαν την τιμή της βενζίνης ενόψει απεργίας, δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην ΤιΒι και έστειλε τον ΓΓ να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά... Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έλεγε ο λαλίστατος Μιχαλάκης (τον Μάρτιο του 2009) όσο ήταν στην εξέδρα της αντιπολίτευσης μιας και τώρα που είναι μέσα στο γήπεδο είναι εξαφανισμένος:

«Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ευχαριστώ. Κυρίες και κύριοι, παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ένα θέατρο παραλόγου γύρω απ’ την προκλητική κερδοσκοπία στην αγορά με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση. Το Υπουργείο Ανάπτυξης κάνοντας διαπιστώσεις, σχολιασμούς και επικοινωνιακές επιθέσεις, επιχειρεί δήθεν να τα βάλει με το τέρας της ακρίβειας. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι με επικοινωνιακά παιχνίδια, με στημένες μάχες, το μόνο που καταφέρνει ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του και το κόμμα του. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η ακρίβεια είναι εδώ, η κερδοσκοπία επιμένει. Και οι δυο μαζί γονατίζουν τη χτυπημένη πλέον από την ύφεση ελληνική οικογένεια και οικονομία. Ένα πρώτο και βασικό πρόβλημα είναι τα καύσιμα. Σε μια περίοδο γενικευμένης πτώσης των διεθνών τιμών (ΣΣ. ΨΕΜΜΑΤΑ: Τιμή βαρελιού: January 9, 2009 $40.83 --> February 27, 2009 $44.76 --> March 20, 2009 $52.07 δηλ. αύξηση κοντά 30%), η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα αυξάνεται για 7η συνεχή εβδομάδα, σημειώνοντας σωρευτική αύξηση από την αρχή του χρόνου 10,14%, 8,2 λεπτά το λίτρο
Προσέξτε: ΑΥΞΗΣΗ 8,2 λεπτά ισούται με αύξηση 10,14%...

άρα η τιμή ήταν γύρω στα λεπτά και μετά από αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου πήγε στα 88 λεπτά ή 0,88 ευρώ

Τώρα ο Μιχαλάκης τι έχει να πει που η αμόλυβδη κάνει 1,50 ευρώ;

Αντίθετα όποιοι έχουν καθαρή τη φωλιά τους βγαίνουν και θυμίζουν στον Μιχαλάκη τα χάλια του. Διαβάστε την ανακοίνωση του Χατζηδάκη για να θυμηθείτε:
«Επί πρωθυπουργίας Καραμανλή η Ελλάδα είχε την ένατη φτηνότερη βενζίνη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την σημερινή κυβέρνηση του μνημονίου η Ελλάδα διαθέτει την πιο ακριβή βενζίνη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αφού πέτυχε τον διπλασιασμό της τιμής της βενζίνης μέσα σε 11μηνες η κυβέρνηση του μνημονίου αποφάσισε, με τις τιμές στα ύψη, να βάλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων για να αντιμετωπιστούν και να αποφευχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν.»
Δείτε και τα στοιχεία:


http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_7133.html