Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύθηκε από exomatiakaivlepo στο Σεπτεμβρίου 3, 2010

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ..

4 ΟΧΙ στον πρωθυπουργό από κυβερνητικά στελέχη με την άρνηση τους να αποδεχθούν τις αποφάσεις του, να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές.

Συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον πόλεμο που δέχθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του, κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, μετά τα όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά, την Πέμπτη, στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA.

Κόντρα και σύγκρουση μεταξύ Ξυνίδη και Λούκας Κατσέλη…

Με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος.

“Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…στο ΠΑΣΟΚ”, λέμε εμείς…

Διαβάστε και τα σχετικά δημοσιεύματα….

Φασούλας: «Δέχθηκα πόλεμο»

Συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον πόλεμο που δέχθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του, κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα συμφέροντα αυτά βρίσκονται τώρα πίσω από την απόφαση να μην τον χρίσει το κόμμα του εκ νέου υποψήφιο για τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Μega, ο Π. Φασούλας υπογράμμισε ότι έχει αναφέρει τις καταγγελίες αυτές- τις συνέδεσε με την πρόθεσή του να απαλλοτριώσει ένα μεγάλο οικόπεδο στο κέντρο του Πειραιά για να το κάνει χώρο πρασίνου ενώ συμφέροντα επιχειρούν να το αξιοποιήσουν ως εμπορικό κέντρο- αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση. Για τη μη κάθοδό του στις εκλογές για την ανανέωση της θητείας του ανέφερε ότι θα υπακούσει στις όποιες αποφάσεις του κόμματός του.(ΜΕGA)

Αλέξης Μητρόπουλος: «Δεν συμμετέχω στο Εθνικό Συμβούλιο»

Με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος. Ο Α. Μητρόπουλος αιτιολογεί την απόφασή του κάνοντας λόγο για “κυβέρνηση Μνημονίου” η οποία “ακολουθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές”. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=199427)

Αναστάτωση δημιουργεί στην κυβέρνηση η άρνηση αρκετών κυβερνητικών στελεχών να αποδεχθούν τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές και οι αρνήσεις αυτές ουσιαστικά επιταχύνουν τις διαδικασίες ανασχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος εκ των πραγμάτων τοποθετείται είτε την Κυριακή το βράδυ είτε τη Δευτέρα. Τουλάχιστον τέσσερα ηχηρά «όχι» εισέπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου από στελέχη της κυβέρνησής του (και άλλα τόσα από στελέχη του Κινήματος) και το πολιτικό ζήτημα πλέον που προκύπτει είναι πώς θα αντιμετωπίσει τις αρνήσεις αυτές και με ποιον τρόπο θα «τιμωρήσει» ενδεχομένως εκείνους που δεν υπακούουν στις αποφάσεις του. Αν και έγινε προσπάθεια το θέμα να κρατηθεί πολύ χαμηλά, είναι φανερό ότι τα «όχι» υπουργών και υφυπουργών στο να είναι υποψήφιοι για τις περιφέρειες που αποφάσισε ο κ. Παπανδρέου να εκτεθούν, προκαλεί αναταραχή η οποία προφανώς έχει αντανάκλαση συνολικά στην κυβερνητική λειτουργία.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ μεταξύ της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη (όλα τα σενάρια τη φέρουν να απομακρύνεται από το υπουργείο) με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, παρόντων του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αφορμή αποτέλεσε η παρέμβαση του κ. Ξυνίδη, ο οποίος έκανε λόγο για αναποτελεσματική οικονομική πολιτική που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την κερδοσκοπία κ.λπ.- θέμα που «καίει» την κ. Κατσέλη. Αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσει έντονα και απευθυνόμενη στον κ. Ξυνίδη να του πει «τι είναι αυτά που λες… να ανακαλέσεις αμέσως… παραλάβαμε ένα χάος».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά, όπως της ανέφερε, τα ίδια θα πει και κατά τη σημερινή ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος. (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592245)