Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΑΚΕ ΠΕ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μέσα στη δίνη των προβλημάτων που προκαλεί η σκληρή πολιτική του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα που μέρα με τη μέρα γιγαντώνονται στο χώρο της Εκπαίδευσης!!!!

Αμήχανοι οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούσαν όλο το χειμώνα τις επιθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, την προσπάθεια του να στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στους εκπαιδευτικούς για να μπορέσει να δικαιολογήσει τα σκληρά μέτρα και να τα περάσει με όσο το δυνατό μικρότερο πολιτικό κόστος!!!

Είναι η πάγια τακτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κάθε φορά που έχει να περάσει τα σκληρά της μέτρα σε μια εργασιακή ομάδα!!

Φροντίζει να αναδεικνύει το θέμα σε μια φάση όπου η αντίδραση των εργαζομένων δημιουργεί κραδασμούς στην κοινωνία ούτως ώστε όλες οι υπόλοιπες εργασιακές ομάδες να στρέφονται εναντίον της.

Μέσα σε αυτό το κλίμα του εκφοβισμού και της τρομολαγνείας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τα Μ.Μ.Ε. ερχόμαστε να ανοίξουμε τα σχολεία και να στηρίξουμε το λειτούργημά μας.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!

Όμως καλούμαστε να δουλέψουμε στα σχολεία που θα λειτουργούν με το 1/3 του ποσού της χρηματοδότησης των προηγούμενων ετών!!!

Καλούμαστε να εργαστούμε σε σχολεία όπου δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό!

Καλούμαστε να στηρίξουμε το θεσμό των 800 Ολοήμερων Διευρυμένου Ωραρίου χωρίς να ρωτηθούμε, χωρίς να επιμορφωθούμε, χωρίς τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό!!

Καλούμαστε να κανονίσουμε τις υπηρεσιακές μας υποθέσεις, απαιτώντας από τις Δ/νσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης να εξυπηρετηθούμε ως προς τις όποιες υπηρεσιακές μας μεταβολές (ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ κ.λ.π.) χωρίς όμως το Υπουργείο μας να έχει εξασφαλίσει το απαραίτητο προσωπικό για τη διεκπεραίωσή τους!

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ»

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

ΕΣΕΙΣ;;;;;

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ