Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάσταση πολιορκίας για τη Θεσσαλονίκη

Σε κατάσταση πολιορκίας θα βρίσκεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή η Θεσσαλονίκη, με κορύφωση το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η μισή πόλη θα βρεθεί αποκλεισμένη, λόγω των μέτρων που αποφασίστηκαν χτες από την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία.

Ουσιαστικά, η πόλη τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα ξημερώματα σήμερα, λόγω της αναμενόμενης άφιξης του πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Στις προγραμματισμένες απαγορεύσεις της Τροχαίας, πρέπει να προστεθούν τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα, από 4.500 αστυνομικούς που έχουν επιστρατευτεί για την 75η ΔΕΘ, καθώς και η άφιξη χιλιάδων διαδηλωτών για τις αυριανές και κυρίως τις μεθαυριανές συγκεντρώσεις και πορείες.

Συγκεντρώσεις και πορείες

Οι συγκεντρώσεις και πορείες θα ξεκινήσουν από αύριο, Παρασκευή, στις 18.00 με το συλλαλητήριο των ένστολων (αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, απόστρατων) που θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Πύργο.
Το Σάββατο, το «χορό» των συγκεντρώσεων αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες φορτηγών που συνεδριάζουν στο λιμάνι και ενδέχεται να πορευτούν προς τη ΔΕΘ.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνουν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες με κατάληξη το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» (ουσιαστικά την πλατεία της ΧΑΝΘ όπου θα παραταχθούν οι αστυνομικές δυνάμεις), από το οποίο, στις 21.30, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, θα εγκαινιάσει την 75η ΔΕΘ.
Στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Εγνατία θα γίνει το συλλαλητήριο που οργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ κ.ά., ενώ στον ίδιο χώρο στις 18.30 θα συγκεντρωθούν και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους (Λ. Νίκης) θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και σωματείων εργαζομένων. Στις 18.30 στην Καμάρα θα γίνει η συγκέντρωση των κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ στις 19.00 στην πλατεία Συντριβανίου έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστικών κινήσεων, καθώς και όσων συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Αμεσης Δημοκρατίας (Fest2010) που διοργανώνεται στο ΑΠΘ.

http://apotinarxi.blogspot.com/2010/09/blog-post_4461.html